Loading Dogodki

« Vsi Dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Glasbeni kolaž: Big band NOVA s solisti

22. avgusta ob 20:30 - 22:00

POLETNI KOLAŽ – poletni večeri z goriškimi glasbeniki
– – –
Big band NOVA s solisti
Damian Valentinuzzi, dirigent
– – –
Big band NOVA deluje že od leta 1996, ko je bilo ustanovljeno tudi Glasbeno društvo NOVA in katerega pobudniki so sledili ideji o ustanovitvi tovrstne zasedbe v Novi Gorici. V njem sodelujejo mladi talenti, ljubitelji in profesionalni glasbeniki. Sprva skromni nastopi so do danes prerasli v obsežnejše celovečerne koncerte, na katerih so in še nemalokrat nastopijo znana imena slovenske glasbene scene, kot so Vlado Kreslin, Rudi Bučar, Tinkara Kovač, Anika Horvat in mnogi drugi. Med posebne uspehe se uvrščajo tudi koncerti s priznanima ameriškima jazz pevkama Gwen Hughes in Sherrito Duran. Redno sodelujejo z mladimi goriškimi vokalisti in solisti.

Z leti delovanja je repertoar Big banda NOVA rastel po številu skladb in tudi stilsko. Vsebuje tako skladbe iz obdobja zgodnjega swinga, latina, funka, kot tudi avtorske priredbe slovenskih popevk in ameriških gospelov ter originalne kompozicije svojih sedanjih in bivših članov – Anžeta Vrabca, Boštjana Simona, Gorana Krmaca in Damijana Valentinuzzija, ki Big band trenutno tudi vodi.

Za tokratni koncert na osrednjem mestnem trgu pod avgustovskimi zvezdami bo big band pripravil domač program in sicer skladbe Anžeta Vrabca, Boštjana Simona in Blaža Pahorja.
– – –
Vstop prost, vabljeni!
– – –
Več: http://www.kulturnidom-ng.si/glasba/izredni-koncerti/poletni-kolaz/

Podrobnosti

Datum:
22. avgusta
Čas:
20:30 - 22:00