Loading Dogodki

« Vsi Dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Komorni orkester NOVA – Kogojevi dnevi 2019

27. septembra 2019 ob 20:30 - 22:00

Skupaj s prosvetnim društvom “Soča” vas vabimo na koncert v sklopu Kogojevih dnevov 2019.

Koncert bo v cerkvi sv. Marije Vnebovzete.

Glasbeno društvo NOVA ima bogato več kot 20-letno tradicijo komorne igre, saj je bila zasedba Komornega orkestra NOVA ena od prvih večjih združb pod okriljem društva. Povezanost in enotnost godalne sekcije, ki so ju mladi glasbeniki zgradili skozi leta, sta ključnega pomena pri zahtevnejši igri brez dirigenta. Repertoar orkestra sega po bolj in manj poznanih klasičnih delih vseh obdobij, zajema pa tudi ljudsko in z jazz ritmi obarvano glasbo z vsega sveta.

Za ubranost orkestra z umetniškim vodenjem skrbijo članice Godalnega kvarteta NOVA: Mojca Batič, Ana Cotič, Polona Soban in Barbara Grahor.

Orkestraši se bodo predstavili s klasičnim programom in solistom Petrom Lackovićem (oboa) ter s slovenskimi ljudskimi skladbami, ki so jih preoblekli v aranžmaje za godalni orkester in ponekod dodali sopran. Pobuda za vključitev ljudske glasbe je nastala med sodelovanjem Godalnega kvarteta NOVA s folklornim društvom Gartrož iz Nove Gorice, s katerim so skupaj ustvarili predstavo Ukradli so mi mladost. Aranžmaje za orkester je prispevala Barbara Grahor, kot solistka pa se bo predstavila tudi sopranistka Rebeka Pregelj.
Poleg ljudskih skladb bomo lahko slišali tudi skladbi dveh mladih slovenskih skladateljev. Tilen Slakan je za sopran in komorni orkester uglasbil poezijo Cirila Zlobca z naslovom Ko sva sama, Samo Vovk pa je svojo uspešnico Ta na solbici, s katero je ženski pevski zbor Carmen Manet zmagal na evrovizijskem tekmovanju leta 2017, aranžiral za Komorni orkester NOVA.

Lepo vabljeni!

Podrobnosti

Datum:
27. septembra 2019
Čas:
20:30 - 22:00

Prizorišče

Cerkev Marijinega vnebovzetja
Trg svobode 18
Kanal ob Soči, Slovenija
+ Google Map