Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Na tri na dva na štiri

17. septembra ob 17. septembra

Peter, 17. septembra 2021, ob 19.00 v parku Škofijske gimnazije Vipava.

Komorni orkester NOVA pod umetniškim vodstvom Mojce Batič, Ane Cotič, Barbare Grahor Vovk in Polone Soban predstavlja koncertni program “Na tri na dva na štiri“. Kot ime je sestavljen iz raznolikega programa, ki temelji na prepletu solističnih in komornih del slovenskih (Kumar) in svetovnih skladateljev (Mendelssohn, Čajkovski, Bruch, Sibelius …). Na violini in violončelu se bosta predstavili mladi vipavski solistki Ajda in Vida Furlan.

Vstopnine ni.

V primeru slabega vremena bo dogodek v Kulturnem domu Podnanos.

Za obisk koncerta je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT; v primeru izvedbe v zaprtem prostoru je obvezna uporaba zaščitne maske.

Ajda Furlan je učenka violine Glasbene šole Vinka Vodopivca Ajdovščina pri profesorici Poloni Praček in dijakinja Škofijske gimnazije Vipava. Ajda je nepogrešljiva članica komornega orkestra, ki s svojo energijo in mladostno zagnanostjo v tem projektu tudi vodi sekcijo 2. violin.

Violončelistka Vida Furlan po zaključku Glasbene šole Vinka Vodopivca Ajdovščina pri profesorici Poloni Soban šolanje nadaljuje na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana. Je tudi dobitnica letošnje zlate plakete na državnem tekmovanju Temsig.

Komorni orkester NOVA ustvarja pod umetniškim vodenjem Mojce Batič, Ane Cotič, Barbare Grahor Vovk in Polone Soban. Sestavljanko članov različnih generacij in doseženih ravni glasbenega šolanja druži želja po kakovostnem igranju in nenehnem preseganju samih sebe, predvsem pa v uživanju v raznolikih zvrsteh glasbe, ki iz 25 godal vedno zazvenijo na poseben način.

Podrobnosti

Datum:
17. septembra
Ura:
17. septembra

Organizator

Glasbeno društvo NOVA
Telefon:
041 618 373
E-naslov:
info (a) gdnova.si

Prizorišče

Skofijska gimnazija Vipava
goriska cesta 29
Vipava, Slovenia
+ Google Map