Loading Dogodki

« Vsi Dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Poletje v Vipavskem Križu: Komorni orkester NOVA – Bossa NOVA

14. julija 2019 ob 14. julija 2019 - 14. julija 2019

8€

Vreme nam je v četrtek malce nepričakovano zagodlo, a nič ne de,
KONCERT BO V NEDELJO, 14. julija, ob 20.30,

V DVORANI PRVE SLOVENSKE VLADE v AJDOVŠČINI!

Komorni godalni orkester se z dodatkom ritem sekcije poigrava z latino ritmi klasične, jazz in ljudske glasbe ter iz svojih inštrumentov izvablja presenetljive zvoke v aranžmajih Barbare Grahor, ki je skupaj s solistom vokalistom Samom Vovkom pripravila svež repertoar, ob katerem zasrbijo pete in zamigajo bok. S skladbo Astorja Piazzole se bo kot solistka predstavila Ana Šuligoj, s svojim glasom pa bo poslušalce očarala tudi članica orkestra Damjana Srednik. In da energija glasbe ne bo padla, bodo poskrbeli Blaž Pahor na klavirju ter Primož Podobnik in Carlos Valderrama na bateriji in tolkalih.

Samo Vovk kot glasbenik ustvarja na različnih področjih. Kot pevec, aranžer, producent in glasbeni vodja je sodeloval z najvidnejšimi slovenskimi a cappella zasedbami (Vokalni band Kreativo, Perpetuum Jazzile, A-kamela) s katerimi je nastopal po Evropi, ZDA in Aziji. Poleti 2017 je ženski pevski zbor Carmen Manet z njegovo kompozicijo Ta na Solbici zmagal na prvem zborovskem evrovizijskem tekmovanju Eurovision choir of the year 2017 v Estoniji, skladbo pa sedaj izvajajo zbori po vsem svetu. S svojimi deli in aranžmaji spodbuja ter se zavzema za večji poudarek na ritmu in groovu v slovenskem zborovskem prostoru. Poleg vokalne ga vse bolj zanima tudi področje inštrumentalne jazz in popularne glasbe. Kot samouk inštrumentalist igra akustično, električno in bas kitaro ter klavir.

Ana Šuligoj je dijakinja Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana v razredu prof. Klemna Lebna. Zanimanje za glasbo je kazala že kot majhna deklica, najbolj so jo pritegnili zvoki harmonike, ki jo je začela igrati leta 2011 v Glasbeni šoli Nova Gorica. Udeležila se je že več različnih tekmovanj in dosegla lepe rezultate: zlata plaketa na regijskem tekmovanju učencev harmonike Primorske 2013, srebrna plaketa v kategoriji Superior na mednarodnem glasbenem tekmovanju Svirél 2018. Redno se udeležuje poletnih glasbenih šol in mojstrskih tečajev ter svoje znanje poglablja pri priznanih mojstrih kot so Elsbeth Moser, Marie-Andrée Joerger, Simone Zanchini.

Vstopnina: 8 €
Vstopnina otroci do 12. leta ter prebivalci Vipavskega Križa: 5 €

Pred koncertom se lahko udeležite enournega vodenega ogleda po Vipavskem Križu:
Sprehodite se skozi Vipavski Križ, nekoč najmanjše mesto v celotni habsburški monarhiji.
Prisluhnite zanimivim zgodbam o Turkih, graščakih, Benečanih, Napoleonovih vojakih, Primožu Trubarju, Janezu Svetokriškem in celo o Leonardu da Vinciju. Vsak od naštetih je pisal delček zgodovine Vipavskega Križa.
Ogled se zaključi v veliki originalni grajski kleti, s kozarčkom domačega vipavskega vina in vedno aktualno pridigo Janeza Svetokriškega.
Sprehod skozi zgodbo Vipavskega Križa s kozarčkom in pridigo se bo začel eno uro pred koncertom in stane 2,50 € na osebo.
Predhodne najave na info@vipavskikriz.si, ali 041 660 445.

Podrobnosti

Datum:
14. julija 2019
Čas:
14. julija 2019
Cena:
8€
Kategoriji Dogodek:
,

Prizorišče

dvorana Prve slovenske vlade
Trg 1. slovenske vlade 1
Ajdovščina, 5270 Slovenija