Loading Dogodki

« All Dogodki

  • This dogodek has passed.

Poletje v Vipavskem Križu: Ujeta voda

1. avgusta ob 21:00 - 22:00

Dokumentarni film je posvečen vodi, vodnjakom in njihovemu pomenu za življenje ljudi na čezmejnem kraškem prostoru. Zgodovino 20. stoletja, ki je bila v teh krajih še posebej kruta, zrcali v zajetjih vode.

Pred pričetkom predvajanja bosta o filmu spregovorili ustvarjalki Anja Medved in Nadja Velušček, Križan in zgodovinar Borut Koloini pa bo predstavil zanimive vodne vire Vipavskega Križa, na gričku situirane srednjeveške vasice.

Vstop prost.
Pred dogodkom bo možen nakup vstopnic za koncert Rudija Bučarja z Big bandom NOVA, 29. avgusta, ki so v predprodaji 8 €.

Pred predvajanjem se lahko udeležite enournega vodenega ogleda po Vipavskem Križu:
Sprehodite se skozi Vipavski Križ, nekoč najmanjše mesto v celotni habsburški monarhiji.
Prisluhnite zanimivim zgodbam o Turkih, graščakih, Benečanih, Napoleonovih vojakih, Primožu Trubarju, Janezu Svetokriškem in celo o Leonardu da Vinciju. Vsak od naštetih je pisal delček zgodovine Vipavskega Križa.
Ogled se zaključi v veliki originalni grajski kleti, s kozarčkom domačega vipavskega vina in vedno aktualno pridigo Janeza Svetokriškega.
Sprehod skozi zgodbo Vipavskega Križa s kozarčkom in pridigo se bo začel eno uro pred projekcijo in stane 2,50 € na osebo.
Predhodne najave na info@vipavskikriz.si, ali 041 660 445.

Podrobnosti

Datum:
1. avgusta
Čas:
21:00 - 22:00
Dogodek Categories:
, ,

Prizorišče

Vipavski Križ
na placu
Vipavski Križ,Slovenija