Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Poletje v Vipavskem Križu: Vokalna skupina Elúm

18. julija 2019 ob 18. julija 2019 - 18. julija 2019

7€

Glasovi deklet s Postojnskega in Pivškega ustvarjajo zlato nagrajeno glasbo, v kateri se odseva zmes različnih okusov, želja in ambicij čisto vsakega samosvojega delčka, ki sestavlja sinhrono celoto.

Vokalno skupino Elum bi lahko opisali na veliko načinov. Domača publika jih pozna kot mule, od koder pravzaprav tudi njihovo ime, če ga preberemo v “kontra” smer. Radožive jim zagotovo dobro paše. Ko so skupaj, se jih od daleč prepozna po glasnem smehu, dobri energiji in kreativnih idejah. Sladkosnede je tudi beseda, s katero se rade okličejo. Včasih so imele celo hudomušno interno pravilo, da pevka brez pravega apetita ne bo nikoli zares “mula” po srcu. Lahko bi jih opisali tudi kot dekliške, glede na to, da skupaj prepeva 13 deklet. Vendar mule so tudi mame, žene, zdravnice, menedžerke … torej morda vseeno ne tako zelo dekliške. Zasedbo bi lahko opisali tudi kot staro, saj obstaja že več kot 14 let. A ob pogledu nanje se staro ne zdi najbolj primerna beseda, kajne? In vseh 14 let, od prvih dni majhnega in mladega cerkvenega zborčka pa do današnje zlato-nagrajene vokalne skupine, so združene pod umetniškim vodstvom zborovodkinje, skrbnice in ustanoviteljice zbora Karoline Repar.

Ko damo na kup 13 tako različnih karakterjev, poklicev, interesov in profesij, bo izkupiček gotovo edinstven. Prav različnost med njimi doprinaša k pestrosti in raznolikosti njihovega ustvarjanja. Punce pišejo svoje priredbe in aranžmaje, nekatere pišejo celo svoje pesmi in besedila, rade prepevajo novo in staro, domačo in tujo, lahkotno in seveda tudi resno glasbo, s katero se redno predstavljajo na revijah in tekmovanjih ter tako vzdržujejo svojo rast. Najraje pa imajo družabne in kulturne dogodke, ko lahko predstavijo svojo ustvarjalnost v vsej svoji pestrosti in uživajo v tistem, kar najbolje počnejo: pojejo sproščeno in iz srca za publiko, ki preprosto uživa v glasbi. Najsi bo poroka, krst, rojstni dan, obletnica, petje na ulici ali na koncertnem odru; dokler je dobra družba in morda še kaj dobrega za pod zob, ne odrečejo nastopa.

V Vipavski Križ bodo na pokušino pripeljale delček vsega, kar počnejo.

Vstopnina: 7 €
Vstopnina otroci do 12. leta ter prebivalci Vipavskega Križa: 5 €
Pred dogodkom bo možen nakup vstopnic za koncert Rudija Bučarja z Big bandom NOVA, 29. avgusta, ki so v predprodaji 8 €.

Pred koncertom se lahko udeležite enournega vodenega ogleda po Vipavskem Križu:
Sprehodite se skozi Vipavski Križ, nekoč najmanjše mesto v celotni habsburški monarhiji.
Prisluhnite zanimivim zgodbam o Turkih, graščakih, Benečanih, Napoleonovih vojakih, Primožu Trubarju, Janezu Svetokriškem in celo o Leonardu da Vinciju. Vsak od naštetih je pisal delček zgodovine Vipavskega Križa.
Ogled se zaključi v veliki originalni grajski kleti, s kozarčkom domačega vipavskega vina in vedno aktualno pridigo Janeza Svetokriškega.
Sprehod skozi zgodbo Vipavskega Križa s kozarčkom in pridigo se bo začel eno uro pred koncertom in stane 2,50 € na osebo.
Predhodne najave na info@vipavskikriz.si, ali 041 660 445.

Podrobnosti

Datum:
18. julija 2019
Ura:
18. julija 2019
Cena:
7€
Kategoriji Dogodek:
,

Prizorišče

Vipavski Križ
na placu
Vipavski Križ, Slovenija