Loading Dogodki

« Vsi Dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Mascara Quartet | Poletje v Vipavskem Križu

9. julija 2020 ob 9. julija 2020 - 9. julija 2020

7€

Vihar strasti in mir oceana, ki počiva nekje med Iberskim polotokom, Južno Ameriko in bogatim ljudskim izročilom je muz(ik)a, ki povezuje Polono, Timija, Vojka in Mitja. Mascara raziskuje prostor znotraj in zunaj platna resne glasbe, previdno, spoštljivo barva čez črto, s čopičem napetih strun in toplino glasu.

Polona Udovič (glas, violina), Timi Krajnc (kitara), Vojko Vešligaj (kitara), Mitja Režman (bas kitara) so vidni ustvarjalci v domačem in širšem umetniškem prostoru, njihovo delo pa prepleteno s številnimi posamezniki, komornimi skupinami, orkestri, ansambli, koncertnimi dvoranami in festivali širom po svetu. Njihova glasba polnokrvno, neposredno in zgoščeno pretaka hrepenenja, ujeta med ulicami Montevidea, Buenos Airesa, Lizbone …, med bordeli in milongami …, med radostjo in bolečino …, med trgovci, mornarji in afriškimi priseljenci …

To je glasba, ki igra ponoči, ki prihaja z luno in umira s soncem. Glasbenike povezuje križišče zgodovine, na katerem se vsako noč srečujejo tisti ki so, in oni, ki jih na videz ni več. Tam na vogalu stoji caffe Mascara in če prideš bliže slišiš Marizo, Dulce Pontes, Astorja Piazzollo, Amalio Rodrigues in mnoge druge … tiste, ki so ubežali sili težnosti salonskega parketa in zaščitili srca pred bliščem klišejev.

Vstopnina: 7 € | otroci do 12. leta, upokojenci in prebivalci Vipavskega Križa: 5 €

Plačilo je možno samo z gotovino.
Kartično plačevanje na tem dogodku žal še ne bo omogočeno.

Na voljo je več kot 50 sedežev. Priporočamo rezervacijo vstopnic na 041 618 373.

Ob plačilu vstopnine bodo organizatorji v skladu z navodili NIJZ zbirali osnovne osebne podatke. Seznam bomo hranili za obdobje enega meseca, nato pa bo uničen.

Vljudno naprošamo za upoštevanje navodil in priporočil z namenom preprečevanja širjenja nalezljivih bolezni.
Ob morebitnih nevšečnostih vas prosimo za potrpežljivost in razumevanje

Podrobnosti

Datum:
9. julija 2020
Čas:
9. julija 2020
Cena:
7€
Kategorija Dogodek:

Prizorišče

Vipavski Križ
na placu
Vipavski Križ, Slovenija

Organizator

Glasbeno društvo NOVA
Telefon:
041 618 373
Email:
info (a) gdnova.si