Junior Orkesterkamp Week
24. - 29. junij 2018

Rok za prijavo je 31. maj, oz. do zapolnitve mest.

Aleš Grosek

Več informacij

Aleš Grosek se je rodil leta 1985 v Celju. Klarinet se je pričel učiti na Glasbeni šoli Rogaška Slatina in nadaljeval na Glasbeni gimnaziji v Celju pri prof. Slavku Kovačiču. Študij klarineta in instrumentalne/vokalne pedagogike je zaključil januarja 2009 na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu (Avstrija) pri univerzitetnemu prof. Stefanu Schillingu in prof. mag. Bertramu Eggerju. Bil je štipendist Ministrstva za šolstvo in šport na področju klarinet za študij v tujini. Od septembra 2008 je zaposlen na Glasbeni šoli Koper in Gimnaziji Koper kot profesor klarineta, kljunaste flavte in komorne igre, kjer je tudi vodja aktiva za klarinet in saksofon in vodja dislocirane enote v Marezigah. Septembra 2011 je prevzel vodenje Šolskega pihalnega orkestra Glasbene šole Koper, katerga je vodil do junija 2015. Od leta 2014 pa vodi in dirigira Orkestru klarinetov Zveze primorskih glasbenih šol, katerega sestavljajo učenci in učitelji klarineta večine primorskih glasbenih šol. Aleš Grosek je prejemnik Zlate Gallusove značke Javnega sklada republike Slovenije za kulturne dejavnosti za več kot 15 letno udejstvovanje na glasbenem področju ljubiteljske kulture. Kot klarinetist ali dirigent je sodeloval je z več kot dvajsetimi različnimi orkestri. Z decembrom 2014 je prevzel umetniško vodenje in taktirsko palico Pihalnemu orkestru Marezige. Pod njegovim vodstvom je orkester v treh letih izvedel več kot 120 nastopov, koncertov in gostovanj v Sloveniji in tujini. V zadnjih treh letih je obiskoval dirigentsko šolo za pihalne orkestre v organizaciji Zveze slovenskih godb in Javnega sklada republike Slovenije za kulturne dejavnosti pod mentorstvom Mirota Sajeta in nizozemskega dirigenta Jana Cobra.

Nataša Burger

Več informacij

Nataša Burger se je začela učiti flavto v Glasbeni šoli Zagorje. Po končani Srednji glasbeni šoli se je vpisala na Akademijo za glasbo v Ljubljani, kjer je diplomirala pri prof. M. Zupanu. Kot profesorica flavte je zaposlena na Glasbeni šoli Zagorje. Njeni učenci uspešno tekmujejo na državnih in mednarodnih tekmovanjih, nastopajo na številnih koncertih v Zagorju in drugod, mnogi pa svojo glasbeno pot nadaljujejo tudi na srednji glasbeni šoli. Redno se udeležuje seminarjev za flavto priznanih solistov in pedagogov.  Bila je članica različnih komornih zasedb in orkestrov.  Je umetniški  vodja in dirigentka prvega orkestra flavt v Sloveniji, ki ga vodi od ustanovitve. Za svoje predano delo na področju kulture je leta 2006 dobila najvišje občinsko kulturno priznanje Grumovo plaketo.

Stefan Garkov

Več informacij

Stefan Garkov je bil rojen 9. januarja 1963 v Sofiji, Bolgarija. Po končani osnovni šoli je bil kot hornist sprejet na Srednjo glasbeno šolo, po kateri je nadaljeval študij na Akademiji za glasbo v Sofiji. Po diplomi je bil 3 leta zaposlen v orkestru Sofijske opere. Od leta 1992 živi v Sloveniji. Leta 2001 je prejel slovensko državljanstvo. Leta 1997 je bil sprejet na dirigentski oddelek ljubljanske Akademije za glasbo v razredu prof. Antona Nanuta. Že v okviru študija se je aktivno udejstvoval kot dirigent, veliko je pripomogel k številnim praizvedbam slovenskih novitet. Je ustanovitelj komornega godalnega orkestra AMADEUS. Od leta 1992 do 2012 je bil dirigent Pihalnega orkestra TALUM Kidričevo. Dirigiral je orkester Slovenske filharmonije, SNG Maribor, RTV Simfonikov in druge priložnostne ansamble in komorne zasedbe.  Aktivno je sodeloval s slovenskim skladateljem Vitom Žurajem ter praizvedel večino njegovih komornih del na njegovih avtorskih koncertih v Kazinski dvorani v Mariboru, Cankarjevem domu ter Državnem zboru. Zaposlen je kot učitelj za trobila in orkester na Glasbeni šoli Nazarje. Njegovi učenci se uvrščajo v sam vrh na domačih in mednarodnih tekmovanjih. Letos sta pod njegovim vodstvom Mladinski pihalni orkester in Mladinski simfonični orkester Glasbene šole Nazarje nastopila v okviru koncertnega programa Kongresa nemških glasbenih šol, ki je potekal v  Stuttgartu.

Teodora Garkova

Več informacij

Teodora Garkova je začela igrati violino s sedmimi leti. Kasneje je začela igrati violo. Srednjo glasbeno šolo je končala v Sofiji, nato pa nadaljevala študij na Akademiji za glasbo v Sofiji, smer viola. V času študija je dobila drugo nagrado na Državnem tekmovanju mladih glasbenikov ter prvo nagrado za komorno igro. Že kot študentka je bila sprejeta v orkester Nacionalne opere v Sofiji. Po končanem študiju je postala članica Simfoničnega orkestra Bolgarskega nacionalnega radija. Leta 1990 je prišla v Slovenijo in je začela delati kot vodja viol v opernem orkestru SNG Maribor. Nastopala je tudi v različnih komornih zasedbah ter v Godalnem orkestru Amadeus, kot namestnik vodje viol.  Kot učiteljica viole in violine je delala na KGB Maribor ter na Glasbeni šoli zavoda Antona Martina Slomška v Mariboru. Leta 2004 se je odločila nadaljevati svojo pot kot pedagoginja in od takrat poučuje violino in violo na Glasbeni šoli Nazarje. Njeni učenci dosegajo odlične rezultate na državnih in mednarodnih tekmovanjih.

Oto Gvardjančič | asistent

Več informacij

Oto Gvardjančič je svojo glasbeno pot začel pri sedmih letih v Glasbeni šoli Vrhnika v razredu prof. Dominike Naveršnik. 8 let je igral klasični klavir, leta 2015 pa je opravil sprejemni preizkus na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani, smer jazz klavir, kjer trenutno obiskuje 3. letnik v razredu prof. Milana Stanisavljevića. Igra v različnih stalnih in priložnostnih zasedbah, različnih glasbenih zvrsti. Leta 2017 je na 46. državnem tekmovanju mladih slovenskih glasbenikov (TEMSIG) prejel zlato priznanje ter kot solist nastopil z Big bandom RTV Slovenija.

Katarina Jericijo

Več informacij

Violončelo je začela igrati z osmimi leti. Srednjo glasbeno šolo je končala v Beogradu. Tekom svojega glasbenega izobraževanja je prijela veliko nagrad na regijskih, državnih in mednarodnih tekmovanjih, kot tudi priznanje mesta Beograda za izjemne dosežke na glasbenem področju. Študij je nadaljevala v Münchnu v razredu prof. Jana Polašeka, kjer je leta 2001 diplomirala. V letih študija je delovala kot solistka komornega orkestra Amati. S simfoničnim orkestrom Philharmonie der Nationen se je udeležila turnej po Nemčiji, Španiji, Madžarski, Ukrajini, Rusiji, Kitajski in Japonski. Leta 2006 je diplomirala tudi na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu prof. Miloša Mlejnika. Šest let je redno sodelovala v Simfoničnem orkestru RTS. Igrala je v orkestru SF in orkestru SNG Opera in balet Ljubljana, kot tudi v komornem orkestru Festine, kot solo čelistka. Leta 2002 je začela redno poučevati violončelo in godalni orkester na GŠ v Cerknici in Ilirski Bistrici. Od leta 2006 je zaposlena v GŠ Kranj. Njeni učenci dosegajo zelo dobre rezultate na regijskih, državnih in mednarodnih tekmovanjih.

Gal Krajčič | asistent

Več informacij

Gal Krajčič je rojen leta 1998 v Ljubljani. Želja po resnejšem ukvarjanju z glasbo ga je vodila v učenje tolkal, s katerimi je začel pri 9 letih v Glasbeni šoli Grosuplje. Po končani osnovni šoli in opravljenih sprejemnih izpitih se je vpisal na Konservatorij za glasbo in balet Ljubljana v razred prof. Simona Klavžarja. Leta 2017 je maturiral, zdaj pa študira tolkala na Akademiji za glasbo Univerze v Ljubljani. Posveča se predvsem orkestrski in komorni glasbi. Na 43. državnem tekmovanju mladih slovenskih glasbenikov (TEMSIG 2014) je osvojil srebrno plaketo in 3. nagrado, s »Slovenskim tolkalnim triom« je na tekmovanju Svirel 2015 osvojil zlato priznanje, na tekmovanju Italy PAS je septembra 2015 v kategoriji Timpani dosegel 1. mesto in 3. nagrado, na 46. državnem tekmovanju TEMSIG je osvojil zlato plaketo in 3. nagrado. Redno se udeležuje tolkalskih seminarjev, ki jih vodijo znani slovenski in tuji glasbeniki, na primer Jože Bogolin, Simon Klavžar, Goran Moskovski, Mitja Tavčar, Matija Tavčar (Slovenija), Wolfram Winkel, Rainer Römer, Peter Sadlo (Nemčija), Rumi Ogawa (Nemčija/Japonska), John H. Beck, Matthew Coley (ZDA), Ney Rosauro (Brazilija), Andrea Centazzo (Italija), Katarzyna Mycka (Poljska) in drugih. Kasneje ga je začelo zanimati tudi dirigiranje, zato se je vpisal na Dirigentsko šolo Zveze slovenskih godb, najprej pod mentorstvom Mira Sajeta (Slovenija), nato pa pod mentorstvom Jana Cobra (Nizozemska). Udeležil se je že dirigentskih seminarjev pod vodstvom Mitje Dragoliča, Mira Sajeta (Slovenija), Jana Cobra (Nizozemska), Ivana Meylemansa (Belgija) in drugih. Pod mentorstvom Mitje Dragoliča od septembra 2015 dalje vodi Pihalni orkester Glasbene šole Grosuplje.