FESTIVAL SYMPHONY

20. - 26. julij 2017

 

dirigent: JAN MIŁOSZ ZARZYCKI

težavnost: srednje zahtevno
 starost: 12 - 18 let

 (Tečaj bo potekal v angleškem jeziku)

Glasbila v orkestru: violina, viola, violončelo, kontrabas, flavta, oboa, fagot, klarinet, trobenta, rog, pozavna, tuba, tolkala

Program
Richard Addinsel: Warsaw Concerto
Wojciech Kilar: Dracula suite
Johann Sebastian Bach: Orchestral Suite No.2 in b minor
Pyotr Ilyich Tchaikovsky: Polonaise

kotizacija: 120 €
Kotizacija ne vključuje stroškov bivanja in prehrane.

cena polnega penziona: 195 €
6 x polni penzion (Hotel Alp*** kosilo / večerja na OŠ Bovec) + kosilo in večerja zadnji dan + stalna prisotnost OrkesterkamP vzgojiteljic

Družinam z več mladimi OrkesterkamP glasbeniki nudimo poseben 50% popust pri kotizaciji za drugega in vsakega naslednjega otroka.
Prosimo, če pri prijavi v rubriki "opombe" navedete vse otroke v družini, prijavljene na programe OrkesterkamP.

Za individualne ure s posameznim mentorjem se lahko prijavite na program Poletni mojstrski tečaji.

Mentorji:

 

Oksana Pečeny Dolenc

Koncertna mojstrica

Več informacij

Violinistka ukrajinskega rodu Oksana Pečeny Dolenc je prvo glasbeno znanje pridobila na Specialni šoli za nadarjene otroke v rodnem Kijevu, nadaljevala pa na SGBŠ Maribor v razredu svojega očeta Tarasa Pečenyja. Študirala je na Akademiji za glasbo v Ljubljani in z odliko diplomirala v razredu prof. Primoža Novšaka. Za umetniške dosežke je ob koncu študija prejela diplomo Summa cum laude, je tudi dobitnica študentske Prešernove nagrade. Oksana je večkratna zmagovalka državnih in mednarodnih tekmovanj (Ljubljana, Italija, Nizozemska). Kot solistka je nastopila z vsemi profesionalnimi slovenskimi komornimi in simfoničnimi orkestri, s simfoniki iz Zagreba ter z libanonskim in romunskim simfoničnim orkestrom. Od leta 2013 je koncertna mojstrica SNG Maribor

Janez Avšič

Inštrument: kontrabas

Več informacij

Član Simfoničnega orkestra RTV Slovenija (od 2011) in profesor na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana, je z odliko diplomiral na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Večkrat nagrajeni kontrabasist je bil v času študija tudi član mladinskega mediteranskega orkestra in mladinskega orkestra Gustav Mahler.

Rok Zgonc

Inštrument: violina

Več informacij

Je violinist v Orkestru Slovenske Filharmonije in profesor na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani. Diplomiral je na Akademiji za glasbo v Ljubljani, magisterij pa opravil na Univerzi Južne Kalifornije v Los Angelesu (ZDA). V času študija je prejel študentsko Prešernovo nagrado, na TEMSIG-u pa prvi nagradi v dveh najvišjih kategorijah. Solistično je večkrat nastopil z orkestroma Slovenske Filharmonije in s Simfoniki RTV Slovenija. Kot violinist in profesor zadnja leta sodeluje tudi z amaterskim mladimskim orkestrom NOVA filharmonija (Nove Gorice), poleti pa poučuje na Orkesterkampu v Bovcu. Igra tudi v klavirskem triu K3O, s katerim so lani snemali za Radio Slovenija.

Peter Ugrin

Inštrument: viola

Več informacij

Peter Ugrin je leta 2006 zaključil Akademijo za glasbo v Ljubljani. V času študija na Akademiji za glasbo je kot član godalnega kvarteta prejel več nagrad med njimi študentsko Prešernovo nagrado in prvo nagrado na državnem tekmovanju komornih skupin. Študij je nadaljeval v Celovcu, na Koroškem deželnem konzervatoriju v smeri Jazz Violina, vzporedno pa se je še naprej redno izpopolnjeval v klasiki na violi. Po konzervatoriju je študij nadaljeval na New School for Jazz and Contemporary music v New Yorku kjer je tudi diplomiral v smeri jazz violina. Peter je snemal violo, violino in glas na več različnih zgoščenkah, med katerimi sta v ospredju dva odmevna albuma posneta s skupino Artbeaters v kateri Peter deluje kot vodja skupine, violinist ter skladatelj. V Sloveniji deluje kot profesor viole na KGBL Ljubljana. Njegovi dijaki prejemajo različne nagrade na državnih tekmovanjih. Koncertira v različnih komornih sestavih resne glasbe (Kvartet Guud, Godalni kvartet, kvintet). V letu 2014 in 2016 je v Sloveniji in Rusiji krstno izvajal dela ruskega skladatelja Sergeya Luneva. Na področju improvizacije deluje profesor jazz violine na Ljubljanski Akademiji. V zasedbi Artbeaters s katero je prejel 1. nagrado na 6. Mednarodnem Jazz tekmovanju v Bukarešti deluje kot vodja, komponist in violinist. Na festivalu in delavnici Jazzinty je leta 2013 osvojil vse tri nagrade: za najboljšo skupino (Artbeaters), izvedbo ter za najboljšo lastno kompozicijo. Kot dirigent vodi Big Band Gverillaz, s katerim nastopa po domačih in tujih festivalih.

Gorazd Strlič

Inštrument: violončelo

Več informacij

Gorazd Strlič, prvi violončelist simfoničnega orkestra Slovenskega narodnega gledališča Opera in balet Maribor, je eden najvidnejših violončelistov mlajše generacije. Z igranjem na violončelo je začel pri sedmih letih pri Vladimirju Kovačiču. Študij je nadaljeval na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri prof. Cirilu Škerjancu, pri katerem je leta 2007 končal specialistični študij. Je dobitnik Klasinčeve nagrade in študentske Prešernove nagrade. Dosegel je številne vrhunske rezultate na državnih in mnogih mednarodnih tekmovanjih. Redno gostuje na festivalih, kot so Festival Ljubljana, Lent, Maribor, Stična, Glasbeni september. Posveča se komorni igri in je član zasedb Spiri Art in Trio Maribor ter drugih.