Master Orkesterkamp Week
18. - 25. julij 2018

"Želim si postati res dober glasbenik in študij glasbe tudi nadaljevati. Čisto resno mislim čeprav temu nasprotujejo skoraj vsi v družini. Hočejo, da sem normalen, ne pa umetnik. Ampak jaz imam odličen posluh, kreativnost pa bom izrazil s svojim glasbenim inštrumentom. Odločen sem, da bom z glasbo povedal česar z besedami ne morem. Master OrkesterkamP Week mi bo pri tem resnično pomagal, saj imajo tam poleg odličnih profesorjev, korepetitorja, koncertnih prizorišč in prostorov za vajo tudi čudovito naravo kjer se moja glava vsak večer dodobra sprosti. Pogum sem že zbral, sedaj pa še po programu pobrskam, da bom pravi OK mojster!" (Jure, 17 let)

Opomba: cene vsebujejo DDV, bivanje in prehrano si udeleženci organizirajo sami.

Rok Zgonc

Inštrument: violina
Datum: 20. - 25. julij 2018
Prijavnina:  80 €
Kotizacija:  200 €

Več informacij

Je violinist v Orkestru Slovenske Filharmonije in profesor na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani. Diplomiral je na Akademiji za glasbo v Ljubljani, magisterij pa opravil na Univerzi Južne Kalifornije v Los Angelesu (ZDA). V času študija je prejel študentsko Prešernovo nagrado, na TEMSIG-u pa prvi nagradi v dveh najvišjih kategorijah. Solistično je večkrat nastopil z orkestroma Slovenske Filharmonije in s Simfoniki RTV Slovenija. Kot violinist in profesor zadnja leta sodeluje tudi z amaterskim mladimskim orkestrom NOVA filharmonija (Nove Gorice), poleti pa poučuje na Orkesterkampu v Bovcu. Igra tudi v klavirskem triu K3O, s katerim so lani snemali za Radio Slovenija.

Dušan Kranjc

Inštrument: pozavna
Datum: 18. - 23. julij 2018
Prijavnina:  80 €
Kotizacija:  200 €

Več informacij

Je končal glasbeno izobrazbo na Akademiji za glasbo v Ljubljani in v Trossingenu (Nemčija) pri Branimirju Slokarju. Deset let je bil prvi pozavnist Orkestra Slovenske filharmonije in orkestra Mozarteum iz Salzburga. Je docent na Akademiji za glasbo v Ljubljani, poučuje pa tudi v Zgornji Avstriji. Je solo pozavnist orkestra Camerata Academica Salzburg, avstrijskega ansambla za moderno glasbo, Musica antiqua Salzburg, Lungau Big Banda.

Dušan Sodja

Inštrument: klarinet
Datum: 20. - 25. julij 2018
Prijavnina:  80 €
Kotizacija:  200 €

Več informacij

Dobitnik študentske Prešernove nagrade, član Orkestra Slovenske filharmonije in pedagog na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana, je diplomiral na Akademiji za glasbo v Ljubljani, magistriral na Mozarteumu v Salzburgu, specialni študij komorne glasbe pa končal na Visoki šoli za glasbo v Kölnu. Kot solist je nastopal z orkestri Slovenske filharmonije, Državne opere iz Darmstadta in s Slovaškim komornim orkestrom Bohdana Warchala.

Gal Faganel

Inštrument: violončelo
Datum: 20. - 25. julij 2018
Prijavnina:  80 €
Kotizacija:  200 €

Več informacij

Gal Faganel je priznan koncertant in iskan pedagog, profesor violončela in vodja oddelka za godala na Univerzi severnega Kolorada. Do 2010 je bil violončelist solist v orkestru Phoenix Symphony. Po glasbeni šoli v Ljubljani je študij violončela nadaljeval v Zagrebu in nato v ZDA. Leta 2007 je pod mentorstvom Eleonore Schoenfeld doktoriral na Univerzi južne Kalifornije v Los Angelesu. Njegovi učitelji so bili tudi Peter Marsh, Daniel Rothmuller, Nathaniel Rosen, Dobrila Berković-Magdalenić, Matija Lorenz, in člani kvartetov Ysaÿe, Juilliard, Emerson, in Takács. Faganel je prvonagrajenec mednarodnih tekmovanj za violončelo in večkratni nagrajenec tekmovanj za komorno glasbo. Med njimi tekmovanje Yamaha Performing Artists v Illinoisu (ZDA), tekmovanje ASTA v Kaliforniji in tekmovanje Antonio Janigro v Zagrebu. Snemal je za več radijskih hiš in založb, med njimi Potenza Music, Naxos, Colorado Public Radio, RTV Slovenija in Astrum. Že več let se posveča tudi študiju, izvajanju in snemanju slovenske glasbe za violončelo. Faganelovi študenti so uspešni na tekmovanjih in orkestrskih avdicijah. Poleg poučevanja na univerzi v Koloradu pogosto gostuje na drugih univerzah, konzervatorijih in festivalih po svetu.

Josef Steinböck

Inštrument: tuba
Datum: 19. - 22. julij 2018
Prijavnina:  80 €
Kotizacija:  200 €

Več informacij

Študij basovske tube kot tudi glasbeno pedagogiko in instrumentalno glasbeno pedagogiko je opravljal na Univerzi za glasbo in upodabljajoče umetnosti na Dunaju in jazz glasbo na Konservatoriju na Dunaju. Od leta 1991 je član orkestra Mozarteum v Salzburgu. Od leta 2002 deluje kot profesor za tubo in komorno glasbo na oddelku za trobila na Visoki šoli za glasbo in gledališče v Münchnu. Komorna glasba za trobila in sodobna glasba ga je od nekdaj privlačila. Izvajal je s številnimi mednarodno prepoznavnimi ansambli, kot so Art of Brass Vienna, Munich Opera Brass, Klangforum Wien, OENM Salzburg (Avstrijski ansambel za sodobno glasbo). Je član žirije na številnih mednarodnih glasbenih tekmovanjih, zelo je zaželen bodisi kot predavatelj bodisi kot mentor. Je umetniški vodja in utemeljitelj zelo uspešnih poletnih glasbenih tečajev Bläserurlaub, ki deluje več kot 20 let v avstrijskem Bad Goisernu.

Peter Ugrin

Inštrument: viola
Datum: 20. - 25. julij 2018
Prijavnina:  80 €
Kotizacija:  200 €

Več informacij

Peter Ugrin je leta 2006 zaključil Akademijo za glasbo v Ljubljani. V času študija na Akademiji za glasbo je kot član godalnega kvarteta prejel več nagrad med njimi študentsko Prešernovo nagrado in prvo nagrado na državnem tekmovanju komornih skupin. Študij je nadaljeval v Celovcu, na Koroškem deželnem konzervatoriju v smeri Jazz Violina, vzporedno pa se je še naprej redno izpopolnjeval v klasiki na violi. Po konzervatoriju je študij nadaljeval na New School for Jazz and Contemporary music v New Yorku kjer je tudi diplomiral v smeri jazz violina. Peter je snemal violo, violino in glas na več različnih zgoščenkah, med katerimi sta v ospredju dva odmevna albuma posneta s skupino Artbeaters v kateri Peter deluje kot vodja skupine, violinist ter skladatelj. V Sloveniji deluje kot profesor viole na KGBL Ljubljana. Njegovi dijaki prejemajo različne nagrade na državnih tekmovanjih. Koncertira v različnih komornih sestavih resne glasbe (Kvartet Guud, Godalni kvartet, kvintet). V letu 2014 in 2016 je v Sloveniji in Rusiji krstno izvajal dela ruskega skladatelja Sergeya Luneva. Na področju improvizacije deluje profesor jazz violine na Ljubljanski Akademiji. V zasedbi Artbeaters s katero je prejel 1. nagrado na 6. Mednarodnem Jazz tekmovanju v Bukarešti deluje kot vodja, komponist in violinist. Na festivalu in delavnici Jazzinty je leta 2013 osvojil vse tri nagrade: za najboljšo skupino (Artbeaters), izvedbo ter za najboljšo lastno kompozicijo. Kot dirigent vodi Big Band Gverillaz, s katerim nastopa po domačih in tujih festivalih.

Matej Grahek

Inštrument: flavta
Datum: 20. - 25. julij 2018
Prijavnina:  80 €
Kotizacija:  200 €

Več informacij

Je solo flavtist Slovenske filharmonije, poučuje na Konservatoriju za glasbo v Ljubljani in je docent na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Dodiplomski in podiplomski študij je končal na ljubljanski akademiji (prof. Fedja Rupel), izpopolnjeval se je na salzburškem Mozarteumu (prof. Irena Grafenauer). S pihalnim kvintetom ArtVento se je uvrstil med 8 najboljših na mednarodnem tekmovanju ARD v Münchnu. S Slovensko filharmonijo je igral pod taktirko Carlosa Kleiberja, Riccarda Mutija, Sir Nevillea Marrinerja. Nastopa z Big Bandom RTV Slovenija. Sodeloval je pri desetih zgoščenkah, na petih kot solo projekti.