Bovec Jazz Band

2. - 6. julij 2017

Osnovne informacije

 vodja orkestra: ANŽE VRABEC
vodja skupin: MILETA GRUJIĆ

težavnost: srednje zahtevno
 starost: 10 - 15

Inštrumenti: flavta, oboa, fagot, klarinet, saksofon, trobenta, rog, pozavna, evfonij, tuba, tolkala, glasbila s tipkami, kitara, godala

Program
Kurt Weill: Mack the knife
Antonio Carlos Jobim: Girl from Ipanema
Thelonious Monk: Blue monk
Jorge Ben Jor: Mas que nada
Borut Lesjak: Ne čakaj na maj
Billy Strayhorn: Take the 'A' Train
Tito Puente: Oye como va
Muse: Starlight
Beautiful south: Dream of little dream
The Carpenters: The masquerade
David Bowie: Tribute & Life on Mars
Adele: When we were young
Roberta Flack: Killing me softly with this song
Siddharta: Ledena
Robert Jukič in Ana Bezjak: Le za njo
Vlado Kreslin: Lahko bi zletela
Jinx: Tamo gdje je sve po mom

Cenik

kotizacija: 120 €

Kotizacija ne vključuje stroškov bivanja in prehrane.

cena polnega penziona: 135 €
4x polni penzion (Hotel Alp***, kosilo / večerja na OŠ Bovec) + kosilo in večerja zadnji dan + stalna prisotnost OrkesterkamP vzgojiteljic

Družinam z več mladimi OrkesterkamP glasbeniki nudimo poseben 50% popust pri kotizaciji za drugega in vsakega naslednjega otroka.
Prosimo, če pri prijavi v rubriki "opombe" navedete vse otroke v družini, prijavljene na programe OrkesterkamP.

Udeleženci bodo deležni tudi individualnih in skupinskih ur s posameznim mentorjem.

 

Mentorja:

 

Anže Vrabec 

Več informacij
Anže Vrabec  je prve glasbene korake naredil na GŠ Nova Gorica pri profesorici Ingrid Silič, nadaljeval pa na SGBŠ v Ljubljani pri priznanem ruskem profesorju Sijavušu Gadžijevu. V tem obdobju je prejel številne zlate plakete ter nagrade na regijskih (4), državnih (6) in mednarodnih (4) tekmovanjih. Leta 2008 mu je SGBŠ podelila Škerjančevo nagrado za izvajanje Šoštakovičevega koncerta za klavir in orkester št. 2, ki ga je leta 2006 izvajal s Simfoničnim orkestrom SGBŠ. Z jazzom in zabavno glasbo se je začel spogledovati v začetku srednje šole. Udeležil se je več delavnic ter seminarjev pri priznanih jazzovskih glasbenikih (Renato Chicco, Barry Harris, Emil Spanyi, Erik Marenče). V sezoni 2007/08 je z Instrumentalnim triom Vrabec igral v predstavi Iztoka Mlakarja – Duohtar pod mus. Julija 2009 je po štirih letih igranja klavirja v tej zasedbi prevzel dirigentsko vlogo Big Banda NOVA, ki ga je vodil skoraj štiri leta in za katerega je do danes napisal preko 30 aranžmajev. Aprila 2013 je z zasedbo NOVA Jazz Quintet posnel zgoščenko Flow Of Inertia. Kot pianist in klaviaturist deluje in je deloval v naslednjih zasedbah: Big Band NOVA, Instrumentalni trio Vrabec, Damijan Valentinuzzi Group, Fool Moon, Nikka, Terra Mystica, Soul Jazz & jaz, Zlatko & Optimisti, NOVA Jazz Quintet, NOVA Filharmonija, ViP Band (POP TV – Vid in Pero šov), Rebeka Dremelj, Freshmakers, Grounded Aviation, Las Cuerdas, Big Band Gverillaz. Korepetiral je že mnogo pevskih zborov in solistov (Julija Kramar, Anika Horvat, Vladimir Čadež...). Od septembra 2013 poučuje klavir na šoli glasbe in umetnosti Ozlinka. Aprila 2014 mu je občina Renče-Vogrsko podelila občinsko nagrado za posebne dosežke ter ob občinskem prazniku izdala avtorsko zbirko priredb in avtorskih skladb z naslovom Moje narečje. Anže je trenutno študent na Kärntner Landeskonservatorium (KONSE) v Celovcu, jazz klavir ga poučuje ameriški pianist Rob Bargad.

Mileta Grujić

Več informacij

Skladatelj, glasbeni pedagog in glasbeni producent iz Srbije od leta 2015 živi v Sloveniji. Končal je študije za skladatelja na Akademiji umetnosti v Novem Sadu. 25 let je delal kot profesor strokovno teoretičnih predmetov v glasbeni šoli "Josif Marinković" v Zrenjaninu, zadnje dve leti je bil ravnatelj te šole. Leta 1995 je izumil prvi profesionalni snemalni studio v Zrenjaninu in založbo "Tarcus production" in na ta način se je bojeval za urbano kulturo v tokrat težkih časih v Srbiji. Ustanovitelj, pevec, kitarist, skladatelj in pisatelj besedil skupine Kanal Tvid, s katero je posnel 3 CD izdaje. Redno se ukvarja z glasbo za gledališče in glasbo za otroke, za katero je večkrat nagrajen. Kot glasbeni producent je delal na več desetin CD izdanj, kot klaviaturist pa je bil gost na nekoliko CD izdanj. Mileta je multiinstrumentalist. V Sloveniji je skladal glasbeno dramo "Enciklopedija mrtvih", na libreto ki ga je napisala Svetlana Slapšak na osnovo knjige Danila Kiša. Dela kot prostovoljec v več projektov. Kot klaviaturist je včasih igral v glasbeni skupini "El Kachon" iz Novega Mesta, s katero je posnel en CD. V Ljubljani dela kot samozaposleni v kulturi, s svojim snemalnim studijem, ukvarja se tudi s pedagoškim delom. Samostojno je nastopal v Klubu Cankarjevega doma in v hostelu "Celica".