FESTIVAL WINDS

14. - 20. julij 2017

 

dirigent: JOZSEF CSIKOTA

težavnost: srednje zahtevno
 starost: 13 in več

Glasbila v orkestru: flavta, oboa, fagot, klarinet, saksofon, trobenta, rog, pozavna, evfonij, tuba, tolkala

Program
Keler BelaHungarian Lutspiel Overture
Frigyes Hidas: Concerto for Brass Quintet & Band
Frigyes Hidas: Vjenne 
Jan Van der Roost: Puzsta
Antal Farkas: Bottle Dance

kotizacija: 120 €
Kotizacija ne vključuje stroškov bivanja in prehrane.

cena polnega penziona: 195 €
6x polni penzion (Hotel Alp***, kosilo / večerja na OŠ Bovec)+ kosilo in večerja zadnji dan + stalna prisotnost OrkesterkamP vzgojiteljic

Družinam z več mladimi OrkesterkamP glasbeniki nudimo poseben 50% popust pri kotizaciji za drugega in vsakega naslednjega otroka.
Prosimo, če pri prijavi v rubriki "opombe" navedete vse otroke v družini, prijavljene na programe OrkesterkamP.

Za individualne ure s posameznim mentorjem se lahko prijavitena program Poletni mojstrski tečaj.

Mentorji:

 

Dušan Sodja

Inštrument: klarinet

Več informacij

Dobitnik študentske Prešernove nagrade, član Orkestra Slovenske filharmonije in pedagog na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana, je diplomiral na Akademiji za glasbo v Ljubljani, magistriral na Mozarteumu v Salzburgu, specialni študij komorne glasbe pa končal na Visoki šoli za glasbo v Kölnu. Kot solist je nastopal z orkestri Slovenske filharmonije, Državne opere iz Darmstadta in s Slovaškim komornim orkestrom Bohdana Warchala.

Petra Vidmar

Inštrument: tolkala

Več informacij

Je docentka za tolkala na Akademiji za glasbo in solistka v Simfoničnem orkestru RTV Slovenija. Redno sodeluje z orkestri, kot so Orkester Slovenske filharmonije, Orkester SNG Opera in balet Ljubljana, Orkester slovenske vojske. Izpopolnjevala se je pri svetovno priznanih tolkalcih (Nebojša Jovan Živković, Ivana Bilić, Katarzyna Mycka, Eriko Daimo, Eric Sammut, Svet Stoyanov, Raymond Curfs, Rainer Römer). Njeni odmevnejši projekti so Slišati barve (slika in glasba) v 2014 ter v 2015 Lenora (poezija in glasba) in Ritem življenja (glasba za tolkala brez tolkal).

Matej Grahek

Inštrument: flavta

Več informacij

Je solo flavtist Slovenske filharmonije, poučuje na Konservatoriju za glasbo v Ljubljani in je docent na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Dodiplomski in podiplomski študij je končal na ljubljanski akademiji (prof. Fedja Rupel), izpopolnjeval se je na salzburškem Mozarteumu (prof. Irena Grafenauer). S pihalnim kvintetom ArtVento se je uvrstil med 8 najboljših na mednarodnem tekmovanju ARD v Münchnu. S Slovensko filharmonijo je igral pod taktirko Carlosa Kleiberja, Riccarda Mutija, Sir Nevillea Marrinerja. Nastopa z Big Bandom RTV Slovenija. Sodeloval je pri desetih zgoščenkah, na petih kot solo projekti.

Stefan Hofer

Inštrument: trobenta

Več informacij
Stefan Hofer je študij trobente opravljal v razredu prof. Stanka Arnolda na Univerzi za glasbo in uporabljajoče umetnosti v Gradcu. Med letoma 2000 in 2012 je poučeval trobento na Univerzi za glasbo in uporabljajoče umetnosti v Gradcu. Sedaj je zaposlen kot profesor trobente na Musikschulen des Landes Kärnten. Je reden član Avstrijskega trobilnega kvinteta HoViHoLoHoff ter zasedb Lakeside Jazz Band in Brass Cussion. Deluje kot substitut pri orkestrih, kot so Stadttheater Klagenfurt, Brucknerorchester Linz in Kärntner Sinfonieorchester. Kot solist je nastopal z orkestrom Kärntner Sinfonieorchester, Collegium Musicum, Wiener Bachsoloists in s Komornim orkestrom iz Beljaka. Zaseda mesto prvega korneta v Trobilnem ansamblu Koroške. Je administrativni vodja regionalne Glasbene šole v Millstattu in vodi dirigentske tečaje na Glasbeni šoli v Spittalu.

Dušan Kranjc

Inštrument: pozavna

Več informacij

Je končal glasbeno izobrazbo na Akademiji za glasbo v Ljubljani in v Trossingenu (Nemčija) pri Branimirju Slokarju. Deset let je bil prvi pozavnist Orkestra Slovenske filharmonije in orkestra Mozarteum iz Salzburga. Je docent na Akademiji za glasbo v Ljubljani, poučuje pa tudi v Zgornji Avstriji. Je solo pozavnist orkestra Camerata Academica Salzburg, avstrijskega ansambla za moderno glasbo, Musica antiqua Salzburg, Lungau Big Banda.

Josef Steinböck

Inštrument: tuba

Več informacij

Študij basovske tube kot tudi glasbeno pedagogiko in instrumentalno glasbeno pedagogiko je opravljal na Univerzi za glasbo in upodabljajoče umetnosti na Dunaju in jazz glasbo na Konservatoriju na Dunaju. Od leta 1991 je član orkestra Mozarteum v Salzburgu. Od leta 2002 deluje kot profesor za tubo in komorno glasbo na oddelku za trobila na Visoki šoli za glasbo in gledališče v Münchnu. Komorna glasba za trobila in sodobna glasba ga je od nekdaj privlačila. Izvajal je s številnimi mednarodno prepoznavnimi ansambli, kot so Art of Brass Vienna, Munich Opera Brass, Klangforum Wien, OENM Salzburg (Avstrijski ansambel za sodobno glasbo). Je član žirije na številnih mednarodnih glasbenih tekmovanjih, zelo je zaželen bodisi kot predavatelj bodisi kot mentor. Je umetniški vodja in utemeljitelj zelo uspešnih poletnih glasbenih tečajev Bläserurlaub, ki deluje več kot 20 let v avstrijskem Bad Goisernu.