JUNIOR WINDS

4. - 8. julij 2017

 

dirigent: TOMAŽ ŠKAMPERLE

težavnost: nezahtevno
 starost: 8 - 12 let

Glasbila v orkestru: flavta, oboa, fagot, klarinet, saksofon, trobenta, rog, pozavna, evfonij, tuba, tolkala

Program
Andre Waignein: Little concerto
Waren Barker: Witch's dance
Michele Mangani: Missour
Joe Grain: Kiwi cha-cha
Vinson Johnie: Simple Gifts
Vinko Štrucl: Mi se imamo radi

kotizacija: 120 €
Kotizacija ne vključuje stroškov bivanja in prehrane.

cena polnega penziona: 135 €
4x polni penzion (Hotel Alp***, kosilo / večerja na OŠ Bovec) + kosilo in večerja zadnji dan + stalna prisotnost OrkesterkamP vzgojiteljic

Družinam z več mladimi OrkesterkamP glasbeniki nudimo poseben 50% popust pri kotizaciji za drugega in vsakega naslednjega otroka.
Prosimo, če pri prijavi v rubriki "opombe" navedete vse otroke v družini, prijavljene na programe OrkesterkamP.

Udeleženci bodo deležni tudi individualnih ur s posameznim mentorjem.

Mentorji:

 

Tomaž Škamperle

Inštrument: klarinet

Več informacij

Tomaž Škamperle je dirigent mladinskega pihalnega orkestra ''Brkinska godba 2000'', poučuje klarinet in saksofon na Slovenskem centru za glasbeno vzgojo Emil Komel v Gorici. Šolal se je na konzervatoriju za glasbo v Trstu. Kot klarinetist sodeluje z različnimi komornimi in orkesterskimi zasedbami. Svoje znanje najraje prenaša na mlade glasbenike, saj so njegovi učenci uspešni tako na državnih, kot tudi na mednarodnih tekmovanjih. Poleg poučevanja, pa se od leta 1999 aktivno posveča tudi dirigiranju. Od leta 2000 do 2013 je bil dirigent pihalnega orkestra Vogrsko, od 2001 pa dirigira ''Brkinski godbi 2000''. Izobraževal se je pri priznanih skladateljih in dirigentih, kot so Ian Cober, Marco Somadossi, Lorenzo Pusceddu, Douglas Bostock, Jacob de Haan, Thomas Doss, Miro Saje, Simon Robinson, Simon Perčič.... Za svoj doprinos kulturi in za delo z mladimi, je prejel dve občinski nagradi.

Alex Kuret

Inštrument: tolkala

Več informacij

Alex Kuret (Trst, 1991) je pri dvaindvajsetih letih z odliko zaključil magistrski študij na Konservatoriju za glasbo G. Tartini v Trstu in bil za to tudi posebej nagrajen. Izpopolnjeval se je tudi na Visoki šoli za glasbo v Freiburgu in bil član ansambla Schlagzeugansemble Freiburg. Sodeluje z opernim orkestrom Gledališča G. Verdi v Trstu in orkestrom FVG Mitteleuropa. V 2012 je bil na turneji z orkestrom Maribor International Orchestra (MIO2012) v Španiji in Veliki Britaniji, kjer so v Londonu so igrali na poletnih Olimpijskih igrah (2012). Osvojil je zlato priznanje na Mednarodnem glasbenem tekmovanju Svirél (2012, Slovenija). Bil je član žirije za tolkala na državnem tekmovanju TEMSIG. Poučuje v razredu za tolkala na Liceju za glasbo in balet I.S.I.S. “Caterina Percoto” v Vidmu, na Glasbeni šoli Tolmin in na tečajih šole pihalnega orkestra v Ricmanjah.

Nataša Burger

Inštrument: flavta

Več informacij
Nataša Burger se je začela učiti flavto v Glasbeni šoli Zagorje. Po končani Srednji glasbeni šoli se je vpisala na Akademijo za glasbo v Ljubljani, kjer je diplomirala pri prof. M. Zupanu. Kot profesorica flavte je zaposlena na Glasbeni šoli Zagorje. Njeni učenci uspešno tekmujejo na državnih in mednarodnih tekmovanjih, nastopajo na številnih koncertih v Zagorju in drugod, mnogi pa svojo glasbeno pot nadaljujejo tudi na srednji glasbeni šoli. Redno se udeležuje seminarjev za flavto priznanih solistov in pedagogov. Bila je članica različnih komornih zasedb in orkestrov. Je umetniški vodja in dirigentka prvega orkestra flavt v Sloveniji, ki ga vodi od ustanovitve. Za svoje predano delo na področju kulture je leta 2006 dobila najvišje občinsko kulturno priznanje Grumovo plaketo.

Martin Dukarič

Inštrument: trobenta

Več informacij

Študij iz trobente je opravil v razredu prof. Stanka Arnolda na Akademiji za glasbo Ljubljana. Sodeloval je na različnih tekmovanjih in prejel številne zlate plakete in nagrade. Poleg rednega šolanja se je dodatno izpopolnjeval. Na Berklee College of Music si je pridobil znanje za tonskega mojstra in producenta. Je član glasbenih zasedb za zabavno glasbo (Anja Burnik s prijatelji, Savinjskih 7, Strizzy). Poučuje na Glasbeni šoli Franca Šturma v Ljubljani. Vodi otroški, mladinski in pihalni orkester, je asistent simfoničnega orkestra ter vodi Mestno godbo Kamnik. Je ustanovni član zasebne glasbene šole Dolce in lastnega glasbenega studia.

Mitja Žerjal

Inštrument: saksofon

Več informacij

Študij saksofona je zaključil na Akademiji za glasbo v Ljubljani in se izpopolnjeval pri priznanih glasbenikih in pedagogih (J.-M. Londeix, S. Bichon, E. Rousseau, C. Delangle, D. Sremec, G. Merčep, V. David, S. Nestorović, J. Balogh, J. van der Roost). Kot instrumentalist je sodeloval v orkestrih SNG Opera in balet Ljubljana, RTV Slovenija, Slovenske filharmonije in Pihalnem orkestru slovenske vojske. Bil je član zasedb ˝Piranski kvartet saksofonov˝, ˝Slap saxophone quartet˝, Saksofonskega orkestra SOS in je bil drugi dirigent mestnega orkestra iz Milj (IT). Od leta 1996 poučuje saksofon in komorno igro na Glasbeni šoli Koper in na Umetniški gimnaziji v Kopru. V sklopu pedagoškega dela je predaval na seminarjih, masterclassih v Italiji (Saxinsieme, Clari-Sax,…) in v Sloveniji. Danes je član kvarteta saksofonov Sax4et (IT), ansambla saksofonov Sax-huit (IT), komornega ansambla ˝Accademia regionale di strumenti a fiato Serenade ansemble˝ ter strokovno sodeluje z različnimi orkestralnimi zasedbami.

Nejc Merc

Inštrument: nizka trobila

Več informacij

Po končani umetniški gimnaziji Konservatorija Maribor je šolanje nadaljeval na Akademiji za glasbo v Ljubljani in leta 2014 z odliko in posebno pohvalo (Diploma summa cum laude) končal magistrski študij v razredu profesorja Darka Roškerja. V času šolanja se je udeležil državnih in mednarodnih tekmovanj in dosegel izjemne rezultate (4 zlate plakete, 2 prvi nagradi, drugo nagrado, tretjo nagrado, srebrno plaketo). Svoje znanje je izpopolnjeval pri svetovno priznanih profesorjih, kot so Øystein Baadsvik, Steven Mead, Thomas Rüedi. Redno sodeluje z orkestrom Slovenske filharmonije, z Mariborskim brass-bendom, s trobilnim ansamblom Slovenske filharmonije, z orkestrom Konservatorija za glasbo in balet Maribor. Kot študent je sodeloval tudi s simfoničnim orkestrom in Big bandom Akademije za glasbo v Ljubljani. Kot solist pa je leta 2012 z pihalnim orkestrom Akademije za glasbo izvedel Fantasy Philipa Sparka. V okviru Glasbena mladine Ljubljana je izvedel več solo in komornih koncertov skozi celoten študij. Je prejemnik študentske Prešernove nagrade. Od leta 2013 je zaposlen na Konservatoriju za glasbo in balet v Mariboru, vodi pihalni orkester GŠ Center.