Poletni mojstrski tečaji

Prijaviti se je mogoče tako na mojstrski tečaj kot tudi na kombinaciji mojstrski tečaj + Festival Winds in mojstrski tečaj + Festival Symphony. Kotizacija se pri tem ne spremeni. V prijavnici izberite ustrezno možnost.

Če se želite prijaviti na kombinacijo mojstrski tečaj + Festival Winds + Festival Symphony, nam to specificirajte v prijavnici pod »opombe«. Kontaktirali vas bomo v najkrajšem možnem času.  

Kotizacija ne vključuje stroškov bivanja in prehrane.
Cena nočitve z zajtrkom (hotel Alp): 22 € na dan, bon za posamezen obrok (kosilo / večerja na OŠ Bovec) pa 4,5 €.

 

Dušan Sodja

Inštrument: klarinet
Datum: 14. - 21. julij 2017
Kotizacija:  220 €

Več informacij

Dobitnik študentske Prešernove nagrade, član Orkestra Slovenske filharmonije in pedagog na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana, je diplomiral na Akademiji za glasbo v Ljubljani, magistriral na Mozarteumu v Salzburgu, specialni študij komorne glasbe pa končal na Visoki šoli za glasbo v Kölnu. Kot solist je nastopal z orkestri Slovenske filharmonije, Državne opere iz Darmstadta in s Slovaškim komornim orkestrom Bohdana Warchala.

Petra Vidmar

Inštrument: tolkala
Datum: 14. - 23. julij 2017
Kotizacija:  220 €

Več informacij

Je docentka za tolkala na Akademiji za glasbo in solistka v Simfoničnem orkestru RTV Slovenija. Redno sodeluje z orkestri, kot so Orkester Slovenske filharmonije, Orkester SNG Opera in balet Ljubljana, Orkester slovenske vojske. Izpopolnjevala se je pri svetovno priznanih tolkalcih (Nebojša Jovan Živković, Ivana Bilić, Katarzyna Mycka, Eriko Daimo, Eric Sammut, Svet Stoyanov, Raymond Curfs, Rainer Römer). Njeni odmevnejši projekti so Slišati barve (slika in glasba) v 2014 ter v 2015 Lenora (poezija in glasba) in Ritem življenja (glasba za tolkala brez tolkal).

Rok Zgonc

Inštrument: violina
Datum: 20. - 26. julij 2017
Kotizacija:  220 €

Več informacij

Je violinist v Orkestru Slovenske Filharmonije in profesor na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani. Diplomiral je na Akademiji za glasbo v Ljubljani, magisterij pa opravil na Univerzi Južne Kalifornije v Los Angelesu (ZDA). V času študija je prejel študentsko Prešernovo nagrado, na TEMSIG-u pa prvi nagradi v dveh najvišjih kategorijah. Solistično je večkrat nastopil z orkestroma Slovenske Filharmonije in s Simfoniki RTV Slovenija. Kot violinist in profesor zadnja leta sodeluje tudi z amaterskim mladimskim orkestrom NOVA filharmonija (Nove Gorice), poleti pa poučuje na Orkesterkampu v Bovcu. Igra tudi v klavirskem triu K3O, s katerim so lani snemali za Radio Slovenija.

Janez Avšič

Inštrument: kontrabas
Datum: 20. - 26. julij 2017
Kotizacija:  220 €

Več informacij

Član Simfoničnega orkestra RTV Slovenija (od 2011) in profesor na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana, je z odliko diplomiral na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Večkrat nagrajeni kontrabasist je bil v času študija tudi član mladinskega mediteranskega orkestra in mladinskega orkestra Gustav Mahler.

Matej Grahek

Inštrument: flavta
Datum: 14. - 19. julij 2017
Kotizacija:  220 €

Več informacij

Je solo flavtist Slovenske filharmonije, poučuje na Konservatoriju za glasbo v Ljubljani in je docent na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Dodiplomski in podiplomski študij je končal na ljubljanski akademiji (prof. Fedja Rupel), izpopolnjeval se je na salzburškem Mozarteumu (prof. Irena Grafenauer). S pihalnim kvintetom ArtVento se je uvrstil med 8 najboljših na mednarodnem tekmovanju ARD v Münchnu. S Slovensko filharmonijo je igral pod taktirko Carlosa Kleiberja, Riccarda Mutija, Sir Nevillea Marrinerja. Nastopa z Big Bandom RTV Slovenija. Sodeloval je pri desetih zgoščenkah, na petih kot solo projekti.

Stefan Hofer

Inštrument: trobenta
Datum: 14. - 21. julij 2017
Kotizacija:  220 €

Več informacij
Stefan Hofer je študij trobente opravljal v razredu prof. Stanka Arnolda na Univerzi za glasbo in uporabljajoče umetnosti v Gradcu. Med letoma 2000 in 2012 je poučeval trobento na Univerzi za glasbo in uporabljajoče umetnosti v Gradcu. Sedaj je zaposlen kot profesor trobente na Musikschulen des Landes Kärnten. Je reden član Avstrijskega trobilnega kvinteta HoViHoLoHoff ter zasedb Lakeside Jazz Band in Brass Cussion. Deluje kot substitut pri orkestrih, kot so Stadttheater Klagenfurt, Brucknerorchester Linz in Kärntner Sinfonieorchester. Kot solist je nastopal z orkestrom Kärntner Sinfonieorchester, Collegium Musicum, Wiener Bachsoloists in s Komornim orkestrom iz Beljaka. Zaseda mesto prvega korneta v Trobilnem ansamblu Koroške. Je administrativni vodja regionalne Glasbene šole v Millstattu in vodi dirigentske tečaje na Glasbeni šoli v Spittalu.

Peter Ugrin

Inštrument: viola
Datum: 20. - 26. julij 2017
Kotizacija:  220 €

Več informacij

Peter Ugrin je leta 2006 zaključil Akademijo za glasbo v Ljubljani. V času študija na Akademiji za glasbo je kot član godalnega kvarteta prejel več nagrad med njimi študentsko Prešernovo nagrado in prvo nagrado na državnem tekmovanju komornih skupin. Študij je nadaljeval v Celovcu, na Koroškem deželnem konzervatoriju v smeri Jazz Violina, vzporedno pa se je še naprej redno izpopolnjeval v klasiki na violi. Po konzervatoriju je študij nadaljeval na New School for Jazz and Contemporary music v New Yorku kjer je tudi diplomiral v smeri jazz violina. Peter je snemal violo, violino in glas na več različnih zgoščenkah, med katerimi sta v ospredju dva odmevna albuma posneta s skupino Artbeaters v kateri Peter deluje kot vodja skupine, violinist ter skladatelj. V Sloveniji deluje kot profesor viole na KGBL Ljubljana. Njegovi dijaki prejemajo različne nagrade na državnih tekmovanjih. Koncertira v različnih komornih sestavih resne glasbe (Kvartet Guud, Godalni kvartet, kvintet). V letu 2014 in 2016 je v Sloveniji in Rusiji krstno izvajal dela ruskega skladatelja Sergeya Luneva. Na področju improvizacije deluje profesor jazz violine na Ljubljanski Akademiji. V zasedbi Artbeaters s katero je prejel 1. nagrado na 6. Mednarodnem Jazz tekmovanju v Bukarešti deluje kot vodja, komponist in violinist. Na festivalu in delavnici Jazzinty je leta 2013 osvojil vse tri nagrade: za najboljšo skupino (Artbeaters), izvedbo ter za najboljšo lastno kompozicijo. Kot dirigent vodi Big Band Gverillaz, s katerim nastopa po domačih in tujih festivalih.

Bea Barcza

Inštrument: klavir
Datum: 14. - 24. julij 2017
korepetitorka

Več informacij

Lekcije klavirja je pričela na Glasbeni šoli Joseph Haydn v Fertődu. Diplomo je opravila leta 2012 na Univerzi v Pécsu, (Akademija za glasbo in vizualno umetnost) in bila takrat na Univerzi zaposlena kot korepetitorka in tam nadaljevala doktorski študij. Je nosilka številnih prvih nagrad z mnogih tekmovanj. Redno nastopa na recitalih v Pécsu; v Nacionalnem gledališču Pécs pogosto koncertira z operno pevko Marianno Váradi. V letu 2015 je prejela štipendijo za študij na Akademiji za glasbo Ljubljana in en semester obiskovala razred Jasminke Stančul. V poletju 2015 je uspešno nastopala z violončelistom Jakom Stadlerjem in pianistom Mihom Haasom. Je učiteljica klavirja in korepetitorka na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana. V letu 2016 bo sodelovala na več projektih s trobentačem Tiborjem Kerekešom in violinistom Vasilijem Meljnikovim.

Dušan Kranjc

Inštrument: pozavna
Datum: 14. - 19. julij 2017
Kotizacija:  220 €

Več informacij

Je končal glasbeno izobrazbo na Akademiji za glasbo v Ljubljani in v Trossingenu (Nemčija) pri Branimirju Slokarju. Deset let je bil prvi pozavnist Orkestra Slovenske filharmonije in orkestra Mozarteum iz Salzburga. Je docent na Akademiji za glasbo v Ljubljani, poučuje pa tudi v Zgornji Avstriji. Je solo pozavnist orkestra Camerata Academica Salzburg, avstrijskega ansambla za moderno glasbo, Musica antiqua Salzburg, Lungau Big Banda.

Josef Steinböck

Inštrument: tuba
Datum: 13. - 15. julij 2017
Kotizacija:  120 € 

Več informacij

Študij basovske tube kot tudi glasbeno pedagogiko in instrumentalno glasbeno pedagogiko je opravljal na Univerzi za glasbo in upodabljajoče umetnosti na Dunaju in jazz glasbo na Konservatoriju na Dunaju. Od leta 1991 je član orkestra Mozarteum v Salzburgu. Od leta 2002 deluje kot profesor za tubo in komorno glasbo na oddelku za trobila na Visoki šoli za glasbo in gledališče v Münchnu. Komorna glasba za trobila in sodobna glasba ga je od nekdaj privlačila. Izvajal je s številnimi mednarodno prepoznavnimi ansambli, kot so Art of Brass Vienna, Munich Opera Brass, Klangforum Wien, OENM Salzburg (Avstrijski ansambel za sodobno glasbo). Je član žirije na številnih mednarodnih glasbenih tekmovanjih, zelo je zaželen bodisi kot predavatelj bodisi kot mentor. Je umetniški vodja in utemeljitelj zelo uspešnih poletnih glasbenih tečajev Bläserurlaub, ki deluje več kot 20 let v avstrijskem Bad Goisernu.

Gorazd Strlič

Inštrument: violončelo
Datum: 20. - 26. julij 2017
Kotizacija:  220 €

Več informacij

Gorazd Strlič, prvi violončelist simfoničnega orkestra Slovenskega narodnega gledališča Opera in balet Maribor, je eden najvidnejših violončelistov mlajše generacije. Z igranjem na violončelo je začel pri sedmih letih pri Vladimirju Kovačiču. Študij je nadaljeval na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri prof. Cirilu Škerjancu, pri katerem je leta 2007 končal specialistični študij. Je dobitnik Klasinčeve nagrade in študentske Prešernove nagrade. Dosegel je številne vrhunske rezultate na državnih in mnogih mednarodnih tekmovanjih. Redno gostuje na festivalih, kot so Festival Ljubljana, Lent, Maribor, Stična, Glasbeni september. Posveča se komorni igri in je član zasedb Spiri Art in Trio Maribor ter drugih.