JUNIOR STRINGS

8. - 12. july 2017

 

conductor: SONJA ALATIČ

grade: easy
 age: 8 - 11 years

Instruments in the orchestra: violin, viola, violoncello, double bass, percussion

Program
Pat Legg: Let's dance:
- Olga square dance
- Spanish dance
- Dutch dance
- Irish dance
Folk dances (arr. Pat Legg): Let's dance again
T. Rendall & W. Thomas (arr. L. Moore): The Chicken dance
A. Romero & R. Ruiz (arr. B. Cerulli): Macarena
G. F. Handel: Handel in Miniature 1. Air op. 6, no. 12

course fee: 120 €
Course fee does not inculde accomodation and food. 

full board cost: 135 €
4 time full board (Hotel Alp*** , lunch/dinner Bovec primary school)+ last day lunch & dinner + supervision of OrkesterkamP teachers

To the families with many young OrketsterkamP  usicians we offer a special 50% discout on the course fee for the second and subsequent child. 
Please specify all the family members participating the OrkesterkamP courses in the "notes" section of the application form. 

The participants will also have individual lessons with the mentors.

Mentors:

 

Sonja Alatič

Instrument: violin

More information

Sonja Alatič je iz violine diplomirala leta 2003 na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Dobitnica Savinovega priznanja je na državnih in mednarodnih tekmovanjih prejela več nagrad; izpopolnjevala se je na mojstrskih tečajih in poletnih šolah doma in v tujini. Poudarek daje komornemu in orkestrskemu muziciranju. Bila je članica Celjskega godalnega orkestra, Savitre ter orkestrov Opere in baleta SNG Maribor in Hiše kulture Celje in je bila koncertna mojstrica operetnega orkestra ZKŠT Žalec. Sodeluje s skupino Guitarissimo, kitarsko zasedbo Musica Alegria. Je članica družinskega tria; z bratom, tolkalcem, Antonom Alatičem, od nastopa v Slovenski filharmoniji leta 2010, redno koncertirata po Sloveniji in v tujini. Poučevala je na glasbenih šolah v Idriji in Radečah. Od leta 1997 je zaposlena na Glasbeni šoli Risto Savin Žalec.

Katarina Jericijo

Instrument: violoncello

More information

Srednjo glasbeno šolo je naredila v Beogradu. Na državnih in mednarodnih tekmovanjih je prejela številne nagrade in pohvale; za izjemne dosežke ji je mesto Beograd podelilo priznanje. Diplomirala je leta 2010 v Münchnu (prof. Jan Polašek) in je takrat igrala kot solistka pri komornem orkestru Amati. S simfoničnim orkestrom Philharmonie der Nationen se je udeležila več evropskih turnej. Leta 2006 je diplomirala na Akademiji za glasbo v Ljubljani (prof. Miloš Mlejnik). Več let je sodelovala s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija; igrala je v orkestrih Slovenske filharmonije, SNG Opera in balet Ljubljana in v komornem orkestru Festine kot solo čelistka. Pedagoško udejstvovanje je pričela na glasbeni šoli v Cerknici in v Ilirski Bistrici. Od leta 2006 je zaposlena v Glasbeni šoli Kranj.

Polona Udovič

Instrument: violin

More information

TBA