Člani strokovne komisije:

Igor Ozim (SLO) 

Več informacij

Igor Ozim se je rodil v Ljubljani. Po končanem študiju v Ljubljani je izobraževanje nadaljeval pri Maxu Rostalu v Londonu. Leta 1951 je osvojil nagrado na tekmovanju Carl Flesch. Po udeležbi na tekmovanju ARD leta 1953, je pričel veliko koncertirati po vsej Evropi in drugih celinah. Njegov obsežen repertoar šteje 60 violinskih koncertov in številne skladbe komorne glasbe. Posvečenih mu je veliko sodobnih del, katere je tudi premierno izvedel. Nastopil je z mnogimi mednarodno slovečimi orkestri kot so Londonski simfonični orkester, Varšavski filharmonični orkester, Simfonični orkester BBC ter številnimi drugimi radijskimi in televizijskimi orkestri. Kot eden najbolj priljubljenih profesorjev violine v Evropi in na svetu, je poučeval na Univerzi za glasbo v Kölnu in na Bernski Univerzi za umetnost ter na Univerzi Mozarteum v Salzburgu. Po svetu vodi številne mojstrske tečaje in je član strokovnih žirij na mnogih vélikih tekmovanjih.

Dale Underwood (ZDA)

Več informacij
Dale W. Underwood je profesor na Šoli za glasbo Phillipa in Patricie Frost, Univerze v Miamiju. V že skoraj petih desetletjih aktivne koncertne dejavnosti, si je Underwod pridobil svetovni sloves kot izjemen saksofonist solist in učitelj. Igrati je pričel pri devetih letih. V srednji šoli se je Underwood učil pri Davidu Sinti, ki je bil takrat profesor saksofona na bližnji Univerzi v Ithaci. Leta 1968 je postal član prestižnega pihalnega orkestra vojne mornarice ZDA, kjer je najprej igral na položaju drugega alt saksofonista, že po šestih mesecih pa je napredoval na mesto prvega saksofona in postal turnejski solist. Z dvajsetimi leti, kolikor jih je imel na svoji prvi turneji, ni bil le takratni najmlajši član orkestra temveč tudi eden najmlajših solistov v zgodovini vojaških ansamblov. Nastopal je že po vsej Ameriki in v mdogih državah po vsem svetu. Med njegovimi poslušalci je bilo kar sedem predsednikov Združenih držav Amerike, številni drugi dostojanstveniki in celo eden izmed Papežev. Underwood je botroval nastanku številnih novih glasbenih del in s tem razširitvi saksofonističnega repertoarja. Igral je z orkestrom Boston Pops, Avstralskim pihalnim orkestrom, orkestrom McLean, Vojaško godbo iz Bruslja, godbo Škotske kraljeve straže, godbo Irske kraljeve straže in z na stotine srednješolskimi, univerzitetnimi in amaterskimi zasedbami. Po upokojitvi je sprejel vabilo k sodelovanju na večjih glasbenih festivalih v Braziliji in drugih južnoameriških državah, kjer je bil eden od ključnih akterjev pri začetku in ustalitvi klasičnega saksofona na območju. Poleg briljantne koncertne kariere je Underwood tudi izvrsten učitelj in pedagog. Ustanovil in pomagal je številnim organizacijam, ki delajo na promoviranju saksofona in nudijo nepogrešljive možnosti izobraževanja vsem resnim učencem na saksofonu po vsem svetu. Underwoodova diskografija zaobsega štiri albume in še številne druge CD-je, ki so poželi navdušene kritike tako v Združenih državah Amerike kot tudi v tujini.

Cristina Monticoli (ITA)

Več informacij
Leta 2002 je Cristina Monticoli zaključila študij oboe na Konservatoriju za glasbo Jacopo Tomadini v Vidmu pri prof. P. Pellarinu in dosegla magistrsko stopnjo iz oboe kjer je magistrirala s posebno odliko, 110/110. Od 1999 se je izobraževala pri Luci Vignaliju (prvi oboist v Teatru dell'Opera di Roma). Učila se je tudi pri A. Mayer, M. Sarc, N. Daniel, S. Rava, S. Azzolini; in pihalnih kvintetih: Bibiena in Slowind. Leta 2004 je dosegla absolutno prvo nagrado v Citta di Grosseto, na tekmovanju za pihala - Kalamos Wind Quintet. Nastopila je kot solistka z MSO-Malmö Symfoniorkester, Solisti in Villa, Orchestra San Marco of Pordenone, Gruppo Strumentale Malipiero, Accademia Vivaldiana. Cristina je v Malmöju krstno izvedla concertino z naslovom “Magic Allusions”, ki ga je zanjo napisal Albert Schnelzer. Igrala je z orkestri kot so Filharmonija Oslo, Danski radijski simfonični orkester, Danski kraljevi orkester, Kopenhagenska filharmonija, Teatro dell'Opera di Roma, Teatro Giuseppe Verdi di Trieste, La Verdi v Milau, Virtuosi Italiani; pod vodstvom dirigentov Soustrot, Sinaisky, Steinberg, Campanella, Venzago, Gelmetti, Humburg, Reck, Chang, Fedoseyev, Xian Zhang, Marshall, Axelrod ... Snemala je za založbe Decca, Naxos, RAI, AudioTime. Od 2012 je Cristina prva oboa v MSO-Malmö Symfoniorkester.

Simone Candotto (ITA)

Več informacij
Simone Candotto, rojen v Palmanovi leta 1969, je z učenjem pozavne začel pri devetih letih. Od 1981 do 1987 je študiral pozavno na Konservatoriju za glasbo Jacopo Tomadini v Vidmu pri prof. Giuseppeju Bonomu in Giovanniju Carattiju. Leta 1987 je Simone diplomiral z odliko.Od 1988 do 1997 je študiral na več univerzah in visokih šolah za glasbo v Nemčiji: Visoka šola za glasbo Trossingen in Visoka šola za glasbo Freiburg pri prof. Branimirju Slokarju ter Visoka šola za glasbo Hannover pri prof. Jonasu Bylundu. Sočasno se je dodatno izobraževal še pri raznih učiteljih, med njimi pri prof. Arnoldu Jacobsu v Chicagu. Med študijem v Nemčiji je Simone bil član številnih mladinskih orkestrov kot so Junge Deutsche Philharmonie, Schleswig-Holstein Musikfestival Orchester, ECYO (zdaj EUYO), orkester Festivala Aix-en Provence v Franciji in Lozanski festivalni orkester (Švica). Od 1993 do 1997 je bil pozavnist v Mestnem gledališču Kassel in od septembra 1997 je solo pozavnist v Simfoničnem orkestru NDR v Hamburgu. Simone je finalist številnih mednarodnih pozavnističnih tekmovanj kot so 1. IPV tekmovanje pozavn v Berlinu, tekmovanje Città di Porcia in mednarodno glasbeno tekmovanje »Praška pomlad« leta 1997, kjer mu je bila podeljena tudi nagrada za najboljšo izvedbo češke sodobne skladbe (Sonata Angelica Ivane Ludove). Leta 1996 je osvojil prvo nagrado Mednarodnega trobilskega tekmovanja v Gdansku (Poljska). Simone Candotto je tudi učitelj na mojstrskih tečajih v Italiji, Švici, na Japonskem, v Argentini in Brazilji. Od 2006 je predavatelj na Visoki šoli za glasbo in teater v Hamburgu.

Matej Bonin (SLO)

Več informacij
Matej Bonin, rojen leta 1986 v Kopru, je diplomiral iz kompozicije pod mentorstvom prof. Uroša Rojka na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Izobraževanje je nadaljeval na Univerzi za glasbo in uprizoritvene umetnosti v Gradcu, smer kompozicija-glasbeni teater, pod mentorstvom prof. Beata Furrerja. Za svoj študij v tujini je bil prejemnik štipendije Ministrstva za kulturo Republike Slovenije. Trenutno kot asistent poučuje solfeggio na Akademiji za glasbo v Ljubljani ter na Gimnaziji Koper (solfeggio in glasbeni stavek). Za svoja dela je prejel več nagrad, med drugim Prešernovo nagrado Univerze v Ljubljani leta 2008, na priporočilo dirigenta in skladatelja Petra Eötvösa je bil v letu 2014 prejemnik nagrade Gargonza Arts Award. Predstavil se je na EXPO Milano 2015, kjer je bil izbran med 50 finalistov kompozicijskega natečaja “Feeding Music-Music for EXPO 2015”. Na 62. mednarodni skladateljski tribuni Rostrum v Talinu 2015 je zmagal v kategoriji “do 30 let” s skladbo Cancro (za simfonični orkester). Leta 2016 je bil prejemnik delovne štipendije Ministrstva za kulturo. V letu 2017 je svoje delo predstavil na festivalu “cresc…Biennale für Moderne Musik Frankfurt Rhein Main”, v sklopu kompozicijskega seminarja, ki ga organizira Ensemble Modern. Njegova dela so bila izvedena na številnih festivalih doma in v tujini (Musica Viva Festival Munich, Warsaw Autumn, Alte Oper Frankfurt, Budapest Music Center, New Directions Festival, Gare du Nord Basel, The Firehouse Space New York, Cankarjev dom, Slovenski glasbeni dnevi, Slowind festival, Bienale za sodobno glasbo Koper, …). Redno sodeluje z mednarodno uveljavljenimi solisti in ansambli (Ensemble Modern, Norrbotten NEO, RTV Simfonični orkester, Komorni godalni orkester Slovenske filharmonije, akordeonist Luka Juhart, violistka Megumi Kasakawa, hornist Saar Berger, pevka Irena Tomažin, tolkalni duo Drumartica, OL-SK duo, Savasa Trio, Shanghai Sinfonietta, Slowind ansambel, Divertimento Ensemble, neuverBand, ansambel MD7, in številnimi drugimi izvajalci). Pomembno mesto v njegovem ustvarjanju predstavljajo zanj tudi sodelovanja s plesnimi koreografi (Mirjam Klebel, Irena Tomažin, Tomažem Simatovičem). Plod teh sodelovanj so tudi tri plesne predstave za katere je prispeval glasbo: Islands in the fog (2010), Paradise on stage (2014) in Telo glasu (2015).

Sibylla Joedicke (GER)

Več informacij

Sibylla Joedicke, rojena v Schloss Hambornu v Nemčiji, je z učenjem klavirja začela pri sedmih letih na Konservatoriju v Hamburgu pri prof. Kurtu Seibertu. Pri šestnajstih letih je pričela s študijem na Univerzi za umetnost v Bremnu, leto kasneje pa že debitirala z Lisztovim Koncertom za klavir št. 1. Študij klavirja je nadaljevala na Univerzi za glasbo in upodabljajoče umetnosti na Dunaju pri prof. Hansu Grafu, kjer je tudi diplomirala leta 1993. Medtem se je udeležila tudi mojstrskih tečajev pri Hansu Leygrafu, Elisabethi Leonskaji in Vitaliju Margulisu. Prejela je štipendije od več inštitucij (Nemške službe za akademske izmenjave, avstrijske vlade in Fundacije Richard Wagner). Bila je nagrajena zmagovalka mednarodnega tekmovanja Schubert v Dortmundu in tekmovanja Bösendorfer na Dunaju. Bila je tudi dobitnica prve nagrade na tekmovanju Gedok v Hamburgu, kateremu je sledila koncertna turneja po vsej Nemčiji. Od takrat redno koncertira v mednarodnem okolju kot solistka, članica komornih skupin in korepetitorka, s številnimi radijskimi posnetki in izdajami na zgoščenkah. Sibylla Joedicke se je udeležila seminarjev o interpretaciji pri Dietrichu Fischer-Dieskauju, bila korepetitorka v razredu KS Walterja Berrya in pogosto sodeluje z znanimi pevci. Od leta 1991 Sibylla Joedicke uči na Univerzi za glasbo na Dunaju, kjer je leta 2004 dosegla habilitacijo in leta 2009 postala univerzitetna profesorica klavirja. Deluje tudi kot članica strokovnih komisij na tekmovanjih kot so Prima la musica, Jugend musiziert in raznih drugih mednarodnih tekmovanjih (npr. Rosario Marciano).

Veli Kujala (FIN)

Več informacij
Veli Kujala (rojen 1976) si je pridobil sloves izjemnega poustvarjalca sodobne glasbe na harmoniki. Leta 2010 je z odliko zaključil doktorat iz glasbe na Akademiji Sibelius. Je prejemnik nagrad na številnih mednarodnih tekmovanjih za soliste in za kompozicijo na področju klasične glasbe. Že vse od začetka njegove kariere pa je zelo aktiven tudi na področju jazza in improvizirane glasbe. V zadnjih 10 letih je postal prepoznaven tudi kot skladatelj. Veli Kujala je premierno izvedel več kot 60 del za harmoniko, med njimi 9 koncertov za harmoniko in orkester. Razvil je »kromatično« četrt-tonsko harmoniko, katera je bila prvič predstavljena na Gaudeamus Music Week v Amsterdamu leta 2008. Njegov skladateljski prvenec – zgoščenka »Hyperorganism« je bila nominirana za finskega Grammyja in za album leta 2017, kar je nagrada, ki jo podeljuje finska produkcijska hiša. Veli Kujala je nastopal na večjih festivalih in prizoriščih po vsej Evropi in bil na turneji tudi v ZDA. Od leta 2005 je profesor koncertne harmonike in improvizacije na Akademiji Sibelius.

Marcin Dylla (POL)

Več informacij
Slavljen kot »eden od najbolj nadarjenih kitaristov na svetu« (Washington Post), poljski kitarist Marcin Dylla je redek fenomen v sodobni zgodovini klasičnih kitaristov. To hvalo, med mnogimi drugimi, si je prislužil s še ne videnim številom doseženih nagrad, med katerimi šteje kar 19 prvih mest v obdobju od 1996-2007 na najbolj znamenitih mednarodnih glasbenih tekmovanjih po vsem svetu. Njegove nedavne turneje so ga popeljale v Mehiko, Čile, izvajal je recitale po vsej Aziji s poudarkom na celotni Japonski, med dvomesečno turnejo po obeh obalah Severne Amerike je debitiral tudi v dvorani Carnegie. V Evropi je že večkrat nastopil v dunajski Koncertni hiši, reden gost je tudi na Mednarodnem kitarskem festivalu in tekmovanju Koblenz, pomembnem vsakoletnem festivalu klasične kitare. Sodeluje tudi z orkestri – nastopil je na abonmajskih koncertih Varšavske filharmonije pod vodstvom Christiana Arminga. Kot solist je igral z Buffalo Philharmonic Orchestra pod vodstvom JoAnn Falletta, Orquesta Sinfonica de Radio Television Espanola (RTVE Madrid, Španija), St. Petersburg Philharmonia Orchestra (Rusija), Orchestra Filharmonica di Torino (Italija), Stuttgartskim radijskim simfoničnim orkestrom, Romunskim državnim radijskim orkestrom, in komornim orkestrom iz Essna (Nemčija). Marcin Dylla se je rodil v Chorzowu leta 1976 in pričel z učenjem kitare na glasbenem koncervatoriju Ruda Slaska na Poljskem. Od 1995 do 2000 je študiral na Akademiji za glasbo Katowice pri Adi Wanda Palacz in kasneje zaključil študij pri Oscarju Ghiglii, Sonji Prunnbauer in Carlu Marchioneju na glasbenih akademijah v Bazlu (Švica), Freiburgu (Menčija) in Maastrichtu (Nizozemska). Trenutno deluje kot professor kitare na Akademiji za glasbo Katowice in Westfalische Wilhelms-Universitat Munster.

Stanko Arnold  (SLO)

Več informacij
Stanko Arnold je diplomiral na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri prof. A. Grčarju ter že na začetku študija postal trobentač orkestra Slovenske filharmonije. Po uspehu na tekmovanju mladih umetnikov v Zagrebu leta 1976 s prvo nagrado je nadaljeval študij v Parizu pri prof. Rogerju Delmottu. Nato so sledile mednarodne nagrade in sicer: leta 1976 prva nagrada na mednarodnem tekmovanju v Toulonu, leta 1979 druga nagrada na mednarodnem tekmovanju Marice André v Parizu in posebna nagrada za najboljšo izvedbo Concertina francoskega skladatelja A. Joliveta. V domovini je prejel več nagrad za svoje umetniške uspehe: leta 1980 Župančičevo nagrado za solistične nastope, leta 1982 nagrado Prešernovega sklada kot član Slovenskega kvinteta trobil, leta 1985 nagrado Prešernovega sklada za solistične nastope, leta 1987 Župančičevo nagrado kot član Slovenskega kvinteta trobil, leta 2008 Prežihovo plaketo občine Ravne na Koroškem in nazadnje, leta 2017, Zlato plaketo Univerze v Ljubljani. Od leta 1968 do 1990 je bil solo trobentač v orkestru Slovenske filharmonije. Od leta 1990 do 2017 je bil redni profesor na Univerzi za glasbo v Gradcu in na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Kot komorni glasbenik je Stanko Arnold nastopal vrsto let v različnih komornih sestavih: Slovenski kvintet trobil, Trio Baroco Forte, Brass trio z R. Vlatkovićem in B. Slokarjem, Ten of the Best (Allen Vizzutti, Otto Sauter, James Thompson, ...) ter z organisti: Ljerka Očić-Zagreb, Irena Chrybkova - Praga, Nicolas Kynaston-London, W. Neil - Washington, Kurt Neuhauser - Graz, Klaus Kuchling-Klagenfurt, Maks Strmčnik. V zadnjih letih je vodil več poletnih šol v Sloveniji, Avstriji, Švici, Nemčiji ter Hrvaškem. Bil je član komisij na domačih in mednarodnih tekmovanjih: Velenje, Ljubljana, Avstrija - Leoben, Gradec, Dunaj, Italija – Porcia, Beograd – Srbija, Varaždin – Hrvaška. Kot solist je nastopal v Španiji, Franciji, Nemčiji, Avstriji, Češki, Madžarski, Rusiji, ZDA, Hrvaški in Japonski z različnimi simfoničnimi orkestri, komornimi orkestri in v duu z orglami.

Bernhard Krabatsch (AUT) 

Več informacij
Bernhard Krabatsch, rojen v Welsu (v Zgornji Avstriji), je študiral na dunajski Univerzi za glasbo in dramsko umetnost v razredu prof. Wolfganga Schulza. Zmagal je na mladinskem tekmovanju »Jugend musiciert«, Fundacija Vanausek pa mu je podelila sponzorstvo, namenjeno mladim glasbenikom Dunajskega filharmoničnega orkestra. Kot solist je nastopil na najbolj znamenitih evropskih glasbenih festivalih kot so Salzburški mednarodni festival, festival Festwochen na Dunaju in v Berlinu, Velikonočni festival v Luzernu; in nastopil na koncertih z izjemnimi glasbeniki mednarodnega slovesa kot so Murray Perahia, Aurèle Nicolet, Sándor Végh in Hagen-Quartet. Je flavtist solist tako v orkestru Mozarteum kot tudi v orkestru Camerata Salzburg in poučuje flavto na Univerzi Mozarteum v Salzburgu.

Wonji Kim-Ozim (KOR) 

Več informacij

Rojena 1973 v južnokorejskem Seulu je z lekcijami violine pričela pri prof. Li Song. Od 1989 do 1991 je obiskovala zasebne lekcije pri prof. Maxu Rostalu, nato pa začela s študijem na bernski Univerzi za umetnost v razredu prof. Igorja Ozima in leta 1994 diplomirala z odliko. Je prejemnica nagrad iz številnih tekmovanj in dobitnica Migros Genossenschafts-Bund. Kot solistka je nastopila s orkestrom Seulske filharmonije, Bernskim simfoničnim orkestrom, Moskovskim radijskim simfoničnim orkestrom pod vodstvom Vladimira Fedoseyeva, Züriškim komornim orkestrom pod taktirko Howarda Griffithsa, Komornim orkestrom Madžarske državne filharmonije in igrala na Festivalu Sandor Veress, v dvorani Tonhalle Zürich ter na festivalu Tous les Violon du Monde pod pokroviteljstvom Sira Yehudija Menuhina v bernskem Casinu. Od 1996 do junija 2003 je učila na Univerzi za glasbo na Dunaju, Univerzi za umetnost v Bernu in od oktobra 2003 do 2016 je kot asistentka prof. Igorja Ozima učila na Univerzi Mozarteum v Salzburgu. Sedaj tam poučuje na dodiplomski stopnji.

Andraž Poljanec (SLO)

Več informacij
Andraž Poljanec je doštudiral flavto (prof. Karolina Šantl - Zupan) in tolkala (prof. Boris Šurbek) na ljubljanski Akademiji za glasbo. Na področju tolkal se je izpopolnjeval na konservatoriju Rueil-Malmaison v Parizu in v Amsterdamu (timpani). Za umetniške dosežke na področju poustvarjalne glasbene umetnosti je kot član Studia za tolkala leta 1999 prejel Betettovo nagrado. Kot član tega ansambla in samostojno je krstil in posnel več del slovenskih skladateljev. Od leta 2004 je zaposlen kot solist timpanist v Simfoničnem orkestru RTV Slovenija. Leta 2009 je imel solistični recital v Koncertnem ateljeju Društva slovenskih skladateljev. V koncertni sezoni Simfoničnega orkestra RTV Slovenija 2011/12 je kot solist v ciklu Kromatika krstno izvedel koncert Petra Šavlija z naslovom Čakra. Leta 2015 je opravil zagovor magistrskega dela Akustične lastnosti pavk in njihova povezava z instrumentalno prakso.

David Cristopher Panzl (AUT)

Več informacij
Avstrijski tolkalec David Christopher Panzl je bil rojen v Salzburgu in že pri štirih letih pričel učiti igranja na tolkala pri Martinu Grubingerju. Pri trinajstih letih je prvič nastopil kot solist na koncertu z orkestrom filharmonije Bad Reichenhall. Med šolanjem je večkrat odpotoval v New York, da bi se naučil originalnega jazza. Tam je srečal Genea Jacksona, Jameyja Haddada, Jima Blacka, Jeffa Hirshfielda in Justina DiCioccioja. Doma je učenje nadaljeval pri Charlyju Antolinyju in Andreasu Steinerju. Za tem se je Panzl preselil na Dunaj da bi svoje dodiplomsko izobraževanje zaključil na Zasebni univerzi mesta Dunaj za glasbo in umetnost pri prof. Josefu Gumpingerju, kjer je leta 2010 diplomiral z odliko, nato pa leta 2013 z odliko zaključil še magisterij pri prof. Antonu Mittermayrju. Nazadnje se je odločil še za študij marimbe pri Keiko Abe na Univerzi za glasbo Toho Gakuen v Tokiu. Trenutno predava na Univerzi za glasbo in upodobljajoče umetnosti na Dunaju. Kot solist je David Christopher Panzl nastopil v dvorani Suntory v Tokiu, Centru umetnosti v Seulu, Dunajski koncertni hiši in na otvoritveni slovestnosti Salzburškega festivala. Sodeloval je z veliko izjemnimi umetniki kot so Keiko Abe, Nebojsa Živković, Jeff Queen, Tim Collins in HK Gruber. Nastopil je z orkestrom Filharmonije Bad Reichenhall, Sarajevskim filharmoničnim orkestrom, Pihalnim orkestrom Salzburg in Nemškim komornim orkestrom v Berlinu. Izvedel je vrsto novitet skladateljice Keiko Abe in skladateljev Johannesa Motschmanna, Jorgeja Sanchesa Jionga in J. Petra Koeneja. David C. Panzl je član strokovnih komisij na mednarodnih tekmovanjih in poučuje na mojstrskih tečajih po vsem svetu. Snemal je za založbi Paraty Records (Harmonia Mundi) in Edel Records Germany ter promovira udarjalke Mike Balter.

Balázs Szabó (HUN)

Več informacij
Balázs Szabó je z učenjem glasbe pričel pri 15 letih. Diplomiral je na Akademiji za glasbo Franz Liszt v Budimpešti in nato nadaljeval s študijem v Nemčiji, Italiji in na Nizozemskem. Njegov najpomembnejši mentor je bil prof. dr. Christoph Bossert, zaključil je tudi edina obstoječa mednarodna magisterija »Organ Experts« na Univerzi v Rimu in na Univerzi v Trossingenu, nazadnje, leta 2015, je prejel doktorat iz muzikologije v Utrechtu. Osvojil je prve nagrade na priznanih mednarodnih orgelskih tekmovanjih: St. Maurice (2007, Švica), Biarritz (2009, Francija), Nürnberg ION (Nemčija); in druge nagrade na: Chartres (2014, Francija), Wiesbaden (2009, Nemčija), in Heidelberg (2008, Nemčija). Leta 2010 je prejel nagrado odličnosti mesta Miskolc, nagrado Junior Prima in v letu 2015 nagrado Múzsa. Od leta 2011 uči na Akadmiji za glasbo Franz Liszt in konservatoriju Béle Bartóka v Budimpešti. Balázs Szabó je poznan kot strokovnjak za glasbo Maxa Regerja; leta 2016 sta tako njegov novoizdani dvojni CD, na katerem je vseh sedem koralnih fantazij, kot tudi njegova publikacija, ki je zapolnila vrzel med viri, poželi veliko odobravanja.

Roger Bobo (ZDA)

Več informacij
Trobilska legenda, solist virtuoz, svetovno priznan učitelj … To je le nekaj fraz, ki jih lahko povežemo z Rogerjem Bobom. Po vsem svetu je zelo iskan in zaželen kot učitelj vseh trobilskih inštrumentov, žirant na velikih mednarodnih tekmovanjih in kot dirigent. Velja za prvega tubista, ki je v dvorani Carnegie Hall samostojno izvedel solistični recital. Roger Bobo trenutno prebiva v Oaxaci v Mehiki, kjer je ustanovil Trobilni ansambel Oaxaca (Oaxaca Brass Ensemble - OBE). Pred tem je poučeval na Akademiji za glasbo Musashino v Tokiu, na Šoli za glasbo Fiesole blizu Firenc v Italiji, na Lozanskem in Bernskem konservatoriju v Švici, na Konservatoriju v Rotterdamu na Nizozemskem in na Kraljevi univerzi za glasbo v Manchesterju v Angliji. Dirigiral je Losangeleški filharmoniji, orkestru Slovenske filharmonije, Grškemu radijskemu simfoničnemu orkestru, Simfoničnemu orkestru Trondheim na Norveškem in Xalapaškemu simfoničnemu orkestru v Mehiki. Kot dirigent je Roger Bobo izkazal močne veščine izvajanja in poučevanja na vajah in posedovanje tehnike dirigiranja največjih svetovnih mojstrov. Med njegovimi petindvajsetimi leti delovanja v Losangeleški filharmoniji je navezal tesne stike z Zubinom Mehto, Carlom Mario Giulinijem in Andreem Previnom, in mnogimi drugimi svetovno priznanimi gostujočimi dirigenti Losangeleške filharmonije. Seznam orkestrov, s katerimi je Roger Bobo nastopil kot solist bi zapolnil knjige. Njegova kariera zaobsega toliko kontinentov kot desetletij.

Anna Loro (ITA)

Več informacij
Anna Loro, rojena v Desenzanu del Garda, je študirala na Konservatoriju v Veroni pri Mirelli Viti in na Akademiji Gargilesse pri Pierre Jametu. Zmagovalka pomembnih mednarodnih in državnih tekmovanj je s koncertiranjem pričela že zelo zgodaj, tako kot solistka kot v komornih zasedbah. Igrala je za pomembna evropska in svetovna glasbena društva in zveze. Poleg dejavne solistične kariere je od leta 1976 igrala na poziciji prve harfistke v več znanih orkestrih v Italiji in tujini kot so: Simfonični orkester RAI v Torinu ter Simfonični orkester Hessischer Rundfunk v Frankfurtu; in pod taktirko Claudia Abbada, Lorina Maazela, Gianandree Gavazzenija, Donata Renzettija, Luciana Berija, Umberta Benedettija Michelangelija, Salvatoreja Accardija, Raphaela Frubecka de Burgosa, Alexandra Lazareva, Elhiauja Inbalma, Georgeja Prètreja. V Italiji in tujini (Šola za glasbo in dramsko umetnost Guildhall v Londonu, Kraljeva univerza v Manchesterju) vodi mojstrske tečaje in je redna profesorica harfe na Konservatoriju v Brescii.

Dmitri Tsirin (ISR)

Več informacij
Zmagovalec številnih mednarodnih tekmovanj violončel (Rostropovich v Parizu, Leonard Rose v Washingtonu, Tchaikovsky v Moskvi idr.) Dmitri Tsirin se je učil pri profesorjih kot so N. Shahkovskaya na Moskovskem državnem konservatoriju Čajkovski in N. Gutman na Visoki šoli za glasbo in izvajalske umetnosti v Stuttgartu. Izobraževal se je tudi pri D. Shafranu in M. Rostropovichu. Na priporočilo Mstislava Rostropovicha je Dmitri prejel violončelo izdelovalca G. B. Guadagninija iz ruske državne zbirke. Kot solist je nastopil s številnimi priznanimi orkestri kot so Simfonični orkester Severne Nizozemske, Baltimorski simfonični orkester, Moskovska filharmonija, Berlinski radijski simfonični orkester idr. G. Tsirin se je udeležil že številnih prestižnih festivalov komorne glasbe kjer je sodeloval s številnimi glasbeniki kot so Michail Lidsky, Ernst Kovačič, Christian Altenburger, Boris Beresovsky and Marianna Shirinian. Njegove recitale in koncerte so predvajali na danskem radiu, Radiu ''Orpheus'' (Rusija), Deutsche Rundfunk idr. Leta 2015 je kot član godalnega kvarteta Elan posnel 2 CD-ja za Naxos. G. Tsirin je bil sprva asistent Natalie Gutman na Visoki šoli za glasbo in izvajalske umetnosti v Stuttgartu ter številnih mojstrskih tečajih. Zatem je nastopil mesto profesorja violončela na konservatoriju Neve Sharet v Tel-Avivu, in postal profesor na Akademiji za glasbo in dramske umetnosti v Esbjergu na Danskem. Dmitri je poučeval na mojstrskih tečajih v Rusiji, Izraelu, Danskem in Španiji.

Gertrud Huber (GER)

Več informacij

Gertrud Huber je odrasla na Bavarskem, nedaleč od avstrijske meje. Študirala je na Konservatoriju Richard Strauss v Münchnu in na Univerzi za glasbo Nuremberg-Augsburg, kjer je zaključila študij iz citer, harfe, ljudske glasbe, cimbal in jazz klarineta. Eden večjih dosežkov njene mednarodne kariere je nastop z Newyorškim filharmoničnim orkestrom pod vodstvom Kurta Masurja. Izdala je več CD-jev, dva najuspešnejša sta "Der Weg zum Herzen (Pot do srca) - salonska glasba Gertrud Huber" in reprodukcijo glasbe iz filma "The Third Man". Več kot deset let je Gertrud Huber igrala alpsko harfo v slovečem ansamblu Toni Goth. Poleg zasebnega poučevanja redno vodi seminarje igranja na citre in o bavarski ljudski glasbi. Pogosto je gostujoča predavateljica na Akademiji za glasbo v Trossingenu (Bundesakademie für musikalische Jugendbildung). Na državnem mladinskem tekmovanju za glasbenike "Mladi igrajo (Jugend musiziert)" je osvojila prvo nagrado. Danes je sama žirantka na državnih tekmovanjih. Leta 2014 je Gertrud Huber zaključila doktorat na Inštitutu za raziskovanje ljudske glasbe in etnomuzikologije na Univerzi za glasbo in upodabljajoče umetnosti na Dunaju. 

Irena Kavčič (SLO)

Več informacij
Irena Kavčič je solo flavtistka Simfoničnega orkestra RTV Slovenija. Svojo glasbeno pot je pričela na Glasbeni šoli v Tolminu v razredu prof. Maje Klanjšček, kasneje nadaljevala študij v Kopru pri prof. Alenki Zupan, leta 2008 pa diplomirala na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu prof. Karoline Šantl-Zupan. V akademskem letu 2007/8 se je dodatno izobraževala na Univerzi za glasbo in upodabljajoče umetnosti na Dunaju pri prof. Giseli Mashayekhi-Beer. Na prestižno Višjo šolo za glasbo kraljice Sofije v Madridu je bila sprejeta leta 2008, kjer se je tri leta izpopolnjevala v razredu prof. Jacquesa Zoona in asistentke Aniele Frey. V zadnjem letu je prek Mednarodnega inštituta za komorno glasbo v Madridu utrjevala znanje komornega muziciranja z imeni svetovnega slovesa, kakor so M. Pressler, W. Christie, M. Gulyas, H. Schellenberger, C. Tunemann, R. Vlatković. Kot solistka in članica različnih komornih sestavov je dobitnica številnih najvišjih nagrad na državnih in mednarodnih tekmovanjih. V času šolanja je prejela štipendijo Yamaha in študentsko Prešernovo nagrado. Kot solistka je nastopila s simfoničnim orkestrom Slovenske filharmonije in z Godalnim orkestrom Akademije za glasbo v Ljubljani. Veliko koncertira kot članica komornih zasedb in orkestrov, kot so Orchestra da Camera di Mantova, Orchestra Leonore, Spira Mirabilis, Symphonic orchestra Aarhus itd. Pojavlja se na festivalih, kakor so Encuentro de musica y Academia de Santander (Španija), Festival Dino Ciani (Italija), Festival Lockenhaus (Avstrija), Mantova Chamber Music Festival (Italija), Late Summer Festival (Danska).

Luca Ferrini (ITA)

Več informacij
Klavir, čembalo, orgle in orgelsko kompozicijo je študiral in diplomiral z odliko na tržaškem in na videmskem konservatoriju. Z vsemi tremi inštrumenti, tako solistično kot tudi v komornih zasedbah ter orkestrih, enako uspešno koncertira po Evropi in drugje (Filharmonija v Sankt Petersburgu, Beijing concert hall, Gran Teatro La Fenice v Benetkah, Cankarjev dom in Slovenska filharmonija v Ljubljani, Musikverein na Dunaju, National Concert Hall v Dublinu, National theatre of Malta, Theatre St. Michel v Bruslju, Filharmonija v Ulan Batoru in Odesi, Seul, Praga, Budimpešta, Bukarešta, Zagreb, Beograd, Rim). Sodeluje s priznanimi glasbeniki in dirigenti in je član različnih komornih skupin stare in sodobne glasbe (kot solist, član Ansambla MD7 in drugih komornih skupin je izvedel več kot sto petdeset novih skladb). Igral je na več kot tisoč koncertih, snemal za številne evropske radijske postaje in posnel dvajset zgoščenk. Je uradni korepetitor na mnogih poletnih in izpopolnjevalnih tečajih ter na mednarodnih akademijah in tekmovanjih raznih glasbil (Italija, Slovenija, Avstrija, Belgija, Mehika, Armenija, Kitajska). Poučeval je na državnih konservatorjih v Brescii, Salernu, Trstu in Vidmu ter na Celovškem deželnem Konservatoriju in na ljubljanskem KGBL. Bil je tudi korepetitor na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Trenutno je profesor klavirja, čembala, komorne igre in korepetitor na Umetniški gimnaziji v Kopru.

Aleksandar Milošev (SLO / CRO)

Več informacij

Prešernov nagrajenec Aleksandar Milošev je vsestranski umetnik z obširnim zanimanjem za glasbene sloge. Pred kratkim je bil imenovan za vodjo violske sekcije Philharmonia Orchestra (London), nastopil pa je tudi kot solist z ansamblom Zagrebški solisti, pod taktirkami Marca Coppeya, Ena Shaa in Uroša Lajovica, ter z orkestri Slovenske filharmonije, Zagrebške filharmonije in Beograjske filharmonije. Aleksandar je sodeloval s številnimi priznanimi glasbeniki kot so Bruno GiurannaRocco Filippini, Jan Talich, Franco GulliJulian Rachlin, Irena Grafenauer, Radovan Vlatkovic, Gautier CapuconViktoria JaglingAlexandar Rudin, Richard Tognetti in Christian AltenburgerNedavno je snemal in nastopal lutnarjem Edinom Karamazovomnominirnim za nagrado GrammyZ velikim zanimanjem za komorno glasbo je Aleksandar eden od ustanovnih članov Godalnega kvarteta Tartini, ki je nastopil na že veliko prestižnih koncertnih prizoriščih po vsem svetu. Igral je na številnih festivalih komorne glasbe, vključno s festivali Colmar Chamber Music Festival (Francija), Festival Dubrovnik (Hrvaška), Glasbeni september v MariboruFestival Ljubljana (Slovenija) in Festival Samobor (Hrvaška). Trenutno je vodja sekcije viol v orkestru Slovenske filharmonije, pred tem pa je igral tudi v Filharmoničnem orkestru München, Philharmonia Orchestra v LondonuZagrebškimi solisti, v Deutsche Kammer Orchester in orkestru Arturo Toscanini. Med njegovimi posnetki na CD-jih najdemo Mozartovo Sinfonio Concertante za violino in violo z Orkestrom Slovenske filharmonije, Mozartove kvartete za flavto z Davidejem Formisanom za italijansko založbeno znamko Stradivariusin številne posnetke z Godalnim kvartetom Tartini. Veliko pozornosti namenja tudi pedagoškemu delu, saj trenutno poučuje na Akademiji za glasbo v Zagrebu in na Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance v Londonu.