S V I R É L   GALA
sprejem in koncert ob 10. obletnici tekmovanja
8. april 2018 v veliki dvorani Grand Hotela Union, Ljubljana


Vabljeni
na deseto obletnico Mednarodnega glasbenega tekmovanja za soliste in komorne skupine ter festival Svirél, ki jo bomo praznovali z našimi glasbenimi prijatelji, partnerji, alumni in podporniki.

V veliko čast nam je gostiti simfonični orkester Filharmonije Zugló iz Budimpešte, ki s seboj prinašajo izbor madžarske klasične glasbe.

 Svirél Gala program:

17.00 sprejem gostov z aperitivom v veliki dvorani Grand Hotela Union (Ljubljana)
17.30 uradni pozdrav in podelitev nagrad
18.00 koncert orkestra Zugló filharmonije
19.15 meet&greet (samo z vabilom)

Za vprašanja smo vam na voljo na info@svirel.si in telefonski številki +386 41 618 373.

 

Mednarodno glasbeno tekmovanje za soliste in komorne skupine ter festival Svirél je v desetih letih postalo eno izmed največjih mednarodnih glasbenih tekmovanj v Srednji Evropi, na katerem gostimo več kot 1000 mladih obetavnih glasbenikov iz 23 držav po vsem svetu. Letošnja, deseta edicija tekmovanja bo potekala od 12. marca do 8. aprila, v navdihujočih prostorih gradu Dobrovo, Vile Vipolže in konkatedrale v Novi Gorici ter v stiku z lokalnim okoljem in njegovimi posebnostmi, ki ustvarjajo popolne pogoje za prijetno in sproščeno vzdušje obiskovalcev ter spodbujajo motiviranost in uspeh udeležencev. Sočasni Festival Svirél pa pusti prav poseben kulturni pečat v vaseh, gradovih, dvorcih, cerkvah, kulturnih domovih in restavracijah, kjer se odvijajo koncerti. Na festivalnih prireditvah imajo mednarodna žirija in tekmovalci možnost spoznati bogato kulturno in naravno dediščino tega edinstvenega okolja.