Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Glasbeni večeri v Bukovici: Bas trio z gosti predstavlja Življenja krog

15. marca 2019 ob 15. marca 2019 - 15. marca 2019

S koncertom se poklanjamo 110-letnici rojstva Zorana Mušiča, slikarja, grafika in risarja, rojenega 12. februarja 1909 v Bukovici. Življenjska pot ga je iz male vasice popeljala v širno Evropo, kjer je doživel tako kulturno-umetniško priznanje kot tudi trpljenje enega največjih zločinov zgodovine človeštva. V svojih delih je ovekovečil grozote in lepote sveta, njegova zapuščina pa še vedno navdihuje umetnost tega okolja, navsezadnje tudi motiv Glasbenih večerov v Bukovici.

ŽIVLJENJA KROG
Letni časi se menjujejo,
konji pisani potujejo,
usojen nam je časa vrtiljak,
ozremo se, ni poti nazaj,
odraščamo od malih nog,
kar vrti se vekomaj, je življenja krog.
(Joni Mitchell’s The Circle Game/prevod Dušan Velkavrh)

Življenja krog je projekt, ki v svoji zasnovi združuje izvajalce na odru ter občinstvo v dvorani. Koncert se odvija po principu interaktivnosti med nastopajočimi in občinstvom, ki jih glasbeniki vpeljejo v izvajanje pesmi v živo. S tem se v dvorani ustvari zaključen krog glasbene ustvarjalnosti. Vsebina koncerta obsega pesmi iz slovenske popularne glasbe, skladbe iz slovenske jazzovske zapuščine, slovenske ljudske pesmi, glasbe iz slovenske alternativne scene … Življenja krog je hommáge slovenski vokalni glasbi ter poveličuje tradicijo slovenskega petja.

VSTOP PROST

Bas Trio izvaja manj znane uspešnice glasbene zakladnice pop, soul, blues, etno, rock glasbe, ki s svobodno jazzovsko interpretacijo dobijo novo zvočno podobo sodobnih glasbenih trendov.

Zasedba: Barbara Šinigoj, vokal, Uroš Trebižan, bas, Egon Boštjančič, kitara.

Barbara Šinigoj je atipična slovenska pevka. Njen izrazito globok in prodoren vokal spominja na velike glasove “soul” glasbe. S svojo interpretacijo glas uporablja kot inštrument ter ga zlorablja brez zadržkov in omejitev. Samostojno pot je začela s skupino Ad Hoc. Kot spremljevalni vokal je sodelovala tako rekoč z večino slovenske glasbene estrade.

Uroš Trebižan se uvršča med redke fretless basiste v Sloveniji. Sodeloval je z številnimi glasbenimi skupinami različnih glasbenih žanrov. Njegov način igranja doda skladbam ritmično harmonsko estetiko z veliko noto humorja.

Egon Boštjančič je kitarist, ki svoje veščine podaja pod vplivi brazilske glasbe. V Bas triu ima vlogo ritem sekcije ter melodično-akordične spremljave. Prepoznaven je po mehkem in barvitem zvoku, ki ustvari intimno atmosfero.

Gostje: Smaal Tokk, rapZmago Štih, klavirska harmonikaCarlos Yoder, tolkalaučenci pevskega oddelka Šole glasbe in umetnosti Ozlinka

Smaal Tokk je samooklicani “Primorska region’s own gangsta raper”, ki je prepoznaven po  nenadzorovanih in nerimanih mislih o pomorih čebel, registracijah avtomobilov in srnah. Čeprav se opredeljuje kot gangsta raper, je njegovo glasbeno ustvarjanje bolj podobno mešanici rocka in jazza z govorjeno besedo na splošno. Tokrat bo svoje pesmi odrappal ob spremljavi banda.

Zmago Štih je svojo glasbeno pot začel kot učenec Glasbene šole Fran Korun Koželjski v Velenju in nadaljeval šolanje na Srednji glasbeni šoli v Ljubljani pri prof. Ernöju Sebastianu, nato pa na Visoki šoli za glasbo Franz Liszt v Weimarju. Deluje tako solistično, kot tudi v različnih zasedbah, kot so Oriyon, Swingatan … Kot učitelj harmonike se je vrnil na svojo prvo glasbeno šolo.

Carlos Yoder je mnoga leta igral klavir, dokler se leta 1999 ni srečal s severno-indijsko klasično glasbo v svoji rodni državi Argentini. Od takrat je svoje glasbeno življenje posvetil učenju hindustani glasbe, in sicer na področju ritma. Od leta 2005 živi v Sloveniji, kjer med drugim tudi uči igranje na table.

Šola glasbe in umetnosti Ozlinka je zasebna glasbena šola, ki ponuja učenje glasbenih inštrumentov in petja. V šolanje sprejmejo tako popolne glasbene začetnike kot tudi tiste, ki bi svoje znanje želeli obnoviti ali nadgraditi. Med učenci petja se zato najdejo vse generacije ljubiteljev glasbe, ki so se že večkrat uspešno predstavili na marsikaterem odru.

Podrobnosti

Datum:
15. marca 2019
Ura:
15. marca 2019

Prizorišče

Kulturni dom Bukovica
Bukovica 43
Bukovica, 5293 Slovenija
+ Google Map