Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Septembrska klasa | dokumentarni film

29. julija ob 29. julija - 29. julija

Septembrska klasa je film o skupini desetih mladih fantov, ki so služili vojaški rok v JLA na otoku Vis nekaj let pred razpadom Jugoslavije. V majhni kasarni na robu otoka, oddaljeni od vsakršne civilizacije. Vis je takrat veljal za “trdnjavo Jadrana” zaradi številnih vojaških objektov po celem otoku, tako da je bil tujcem dostop na otok prepovedan. Teh deset vojakov je služilo vojaški rok eni državi, čeprav je ta samo nekaj let kasneje razpadla na šest manjših, ki so se kmalu znašle v vojni.

Film na subtilen način govori tudi o razlogih za razpad države iz perspektive, kakršne še nismo spoznali. Kako se nekdanji vojaki JLA po več kot tridesetih letih spominjajo teh časov? Spomin je varljiv, še posebej po toliko desetletjih.
Film za vse tiste, ki bi radi od blizu spoznali, kako je bilo preživeti vojaški rok v JLA v času Jugoslavije.

Vstop prost. Obvezno je izpolnjevanje pogoja PCT. Vljudno prosimo, da ob prihodu predložite dokazilo.

______________________________________________________
V kolikor zaradi slabega vremena in/ali nezmožnosti zagotovitve izvajanja ustreznih higienskih priporočil ob širjenju virusa SARS-CoV-2 posameznega dogodka ne bo mogoče izpeljati, si kot organizator pridržujemo pravico za dogodek razpisati nov datum oziroma pravico dogodek odpovedati.

Podrobnosti

Datum:
29. julija
Ura:
29. julija
Kategorija Dogodek:

Prizorišče

Vipavski Križ
na placu
Vipavski Križ, Slovenija

Organizator

Glasbeno društvo NOVA
Telefon:
041 618 373
E-naslov:
info (a) gdnova.si