Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Samo & Barbara: Avtorski 2+3 | koncert

5. avgusta 2021 ob 5. avgusta 2021 - 5. avgusta 2021

€9

Duo Samo & Barbara sestavljata kitarist in pevec Samo Vovk ter violistka Barbara Grahor Vovk. Glasbo dua žanrsko težko opredelimo le z eno besedo, saj navdih črpata iz različnih glasbenih zvrsti, kot so jazz, funk, fusion, popularna, filmska, klasična in ljudska glasba. Rada raziskujeta razsežnosti svojih inštrumentov, kot avtorja novih del in aranžmajev pa poglabljata svoj umetniški glas ter brišeta meje med glasbenimi zvrstmi. Zanima ju tudi povezovanje različnih umetnosti, v čemer vedno najdeta nove izzive in sveže ideje, ki jih vnašata v svoje delo.

Kljub temu, da ima igranje v duu svojevrsten čar, sta se ideja in želja o ustvarjanju v večji zasedbi kalili že nekaj časa. Tako je nastal projekt 2+3, kjer s pridruženim jazz triom predstavljata svojo avtorsko glasbo. Kompozicije novega projekta so pisane za vokal, kitaro, violo, klavir, bas in bobne ter vključujejo tudi veliko improvizacije. Na ta način skladatelja izvajalcem dopuščata svobodno okolje za glasbeno izražanje, spontanost in izmenjevanje idej. Duu se bodo pridružili glasbeniki: Leon Firšt na klavirju, Ilj Pušnik na basu in Primož Podobnik na bobnih.

Samo Vovk je kot pevec, skladatelj, aranžer in producent prisoten predvsem na vokalni a cappella ter zborovski glasbeni sceni pri nas in v tujini. Skozi svoja dela v zborovski glasbi daje večji poudarek na ritmu in groovu. V zadnjem času se bolj intenzivno ukvarja tudi s pisanjem in izvajanjem instrumentalne glasbe.

Barbara Grahor Vovk je jazz violistka, skladateljica, aranžerka in pedagoginja. Pravkar je zaključila magistrski študij Jazz improvizacije za godala na Visoki šoli za umetnost v Münchnu. S svojim ustvarjanjem širi in razvija ritmično ter jazz glasbo za godala.

Vstopnina: 9 € | otroci do 12. leta, upokojenci in prebivalci Vipavskega Križa 7 €.

Rezervacija vstopnic na 041 618 373 ali preko spletne strani.

______________________________________________________
V kolikor zaradi slabega vremena in/ali nezmožnosti zagotovitve izvajanja ustreznih higienskih priporočil ob širjenju virusa SARS-CoV-2 posameznega dogodka ne bo mogoče izpeljati, si kot organizator pridržujemo pravico za dogodek razpisati nov datum oziroma pravico dogodek odpovedati.

Podrobnosti

Datum:
5. avgusta 2021
Ura:
5. avgusta 2021
Cena:
€9
Kategorija Dogodek:

Prizorišče

Vipavski Križ
na placu
Vipavski Križ, Slovenija

Organizator

Glasbeno društvo NOVA
Telefon:
041 618 373
E-naslov:
info (a) gdnova.si