Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Sinovi burje | dokumentarni film

19. avgusta 2021 ob 19. avgusta 2021 - 19. avgusta 2021

Sinovi burje govori o kraškem ovčarju Krasu, ki postane pastirski pes… Film ga spremlja od skotitve prek male pastirske šole, v psarni Pižmohtovi v Cerkljanskih hribih, do odraslosti, ko na kmetiji Kržič, ki pase na Sv. Ani nad Podpečjo, postane pastirski pes. Vzporedno pa film govori o drugem sinu burje – slovenskem volku. V svet volka, nas popelje znameniti slovenski biolog dr. Miha Krofel, ki proučuje volkove po celi Evropi. Sledimo mu iz Krasa, prek Avstrije v Nemčijo pa vse do Trenta v Italiji, kjer živi najznamenitejši slovenski volk Slavc, ki je leta 2012 prehodil več kot 1.000 kilometrov. Slavc je v evropskih centralnih Alpah, po 130-ih letih, spet naselil volčjo populacijo.

Zgodba o Krasu in Slavcu je homage zadnji slovenski avtohtoni pasmi – kraškemu ovčarju in odgovor na pritiske slovenske politike, ki je hotela leta 2019, zdesetkati našo volčjo populacijo.

Vstop prost.

______________________________________________________
V kolikor zaradi slabega vremena in/ali nezmožnosti zagotovitve izvajanja ustreznih higienskih priporočil ob širjenju virusa SARS-CoV-2 posameznega dogodka ne bo mogoče izpeljati, si kot organizator pridržujemo pravico za dogodek razpisati nov datum oziroma pravico dogodek odpovedati.

Podrobnosti

Datum:
19. avgusta 2021
Ura:
19. avgusta 2021
Kategorija Dogodek:

Organizator

Glasbeno društvo NOVA
Telefon:
041 618 373
E-naslov:
info (a) gdnova.si

Prizorišče

Vipavski Križ
na placu
Vipavski Križ, Slovenija
+ Google Map