GLASBENI VODJA

music-black

Simon Perčič

je od leta 2010 umetniški vodja mednarodnega mladinskega simfoničnega orkestra NOVA filharmonija.

Simon Perčič je sodeloval z mnogimi orkestri po vsej Evropi. V zadnjem času se poleg velikih simfoničnih zasedb posveča tako pihalnim orkestrom, godalnim sestavom kot tudi različnim pihalnim in trobilno-tolkalnm sestavom. Sodeloval je na številnih mednarodnih festivalih in tako nastopil v različnih prestižnih koncertnih dvoranah po vsem svetu kot sta npr. Zlata dvorana Dunajskega glasbenega društva in Berlinska filharmonija. Poleg tega je večkrat snemal za radio in televizijo.

Je tudi umetniški vodja projekta OrkesterkamP (poletna glasbena šola in festival) in projekta Svirel (mednarodno glasbeno tekmovanje in festival).

Njegov repertoar je zelo obsežen in bogat, saj se razteza od baroka preko klasike pa vse do moderne.

Simon Perčič še posebej rad dela z mladimi glasbeniki in tako na povabilo večkrat dirigira na tujih glasbenih ustanovah v Italiji, Armeniji, na Madžarskem, v Avstriji in na Poljskem.

Simon Perčič je diplomiral iz pozavne na Akademiji za glasbo v Ljubljani, študiral pa je tudi na priznani glasbeni ustanovi Scuola di musica di Fiesole (Firenze-IT), kjer se je izpopolnjeval v dirigiranju pri finskem profesorju Jorma Panula. Udejstvoval se je tudi kot instrumentalist z orkestrom Slovenske filharmonije in Simfoničnim orkestrom RTV Slovenije ter se posvečal komornim zasedbam. Izpopolnjeval se je tudi v razredu profesorja Marka Herona na RNCM Manchester, Daniele Gatti Accademia Chigiana, ravno tako pri mojstrih George Pehlivanian, Jan Cober in Douglas Bostock.

Velik ugled si je prislužil ne le kot dirigent, pač pa tudi z uspehi svojih učencev. Tako je pogosto gostujoči dirigent na raznih dirigentskih tečajih in pa član komisije tako na državnih kot mednarodnih glasbenih tekmovanjih.

http://www.simonpercic.com/

simonpercic_pok